© Rootsville.eu

Dissidence Blues (B)
tiltle: Yidaki Blues
music: Blues
label: self-released

info artist: Dissidence Blues

© Rootsville 2022


Dissidence Blues ontstond als duo door de samenwerking van Patrick De Schuyter en Geneviève Dartvelle. Later voegde bassist Barry McNeese zich toe aan het gezelschap. Geneviève Dartevelle is een harmonicaspeler met duivelse solo’s. Ze speelt met veel feeling en verbeelding. Samen met gitarist Patrick De Schuyter en bassist Barry McNeese presenteert ze haar gloednieuwe project Dissidence Blues, waarbij ze met verve gebruik maakt van een gevarieerd repertoire aan klassieke en hedendaagse blues.

Bescheidenheid siert dit trio maar af en toe moet er ook eens in de spotlights komen te staan en met hun album 'Yidaki Blues' is dit het uitgelezen moment. Met covers als 'Alabama Train' van Lousiana Red en 'Waterbound' van banjo speler Dirk Powell over de traditional 'Mississippi Blues' tot eigen originals als 'Escapade Blues' en titeltrack 'Yidaki Blues' bewijst dit trio dat klassieke country blues en hedendaagse blues best hand in hand kunnen gaan.

Een bewijs ook dat steengoede blues niet altijd vanuit Amerika moet komen maar deze gewoon te vinden is in het hart van onze hoofdstad. Geniet en laat je meesleuren door het verleden en het hedendaagse...

tracks:

Mississippi Blues
Alabama Train
Escapade Blues
Waterbound
Goin' Down Slow
Yidaki Blues

musicians:

Geneviève Dartvelle
Patrick De Schuyter
Barry McNeese