© Rootsville.eu

Emanuel Casablanca (US)
tiltle: Blood on my Hands
music: Bluesrock
release date: august 19, 2022
label: Kings County Blues
radio promotion: Michelle Castiglia (Mail)
promotion: Devious Planet (Pati deVries)
info artist: Emanuel Casablanca

© Rootsville 2022


Emanuel Casablanca is een ideaal voorbeeld van een kunstenaar die het vermogen, de vindingrijkheid en de passie bezit die hem drijft om te slagen. Gelukkig heeft de combinatie zijn vruchten afgeworpen. De in Brooklyn wonende gitarist, zanger en songwriter heeft in de loop van zijn carrière met een scala aan A-lijstartiesten gewerkt, waaronder beroemdheden als bassist en producer Bill Laswell, drummer Daxx Nielsen, een prominent lid van Rock and Roll Hall of Beroemde onderscheidingen Cheap Trick, zanger Bernard Fowler, een toerend lid van de Rolling Stones, bassist Doug Wimbish van de Grammy-winnende band Living Colour en anderen. Emanuel's debuutalbum, Blood On My Hands, biedt hem de kans om in de schijnwerpers te staan, zijn vaardigheden te delen en zijn talenten naar voren en in het midden te laten komen.

Het is een welsprekende en expressieve reeks liedjes - zo'n zestien in totaal, elk met verschillende kanten van zijn persoonlijkheid en die zijn ideeën en bedoelingen naar de oppervlakte brengen. Om te helpen bij de levering, schakelde Emanuel een uitzonderlijke cast van medewerkers in. Onder hen bevinden zich opmerkelijke collega's als gitaargrootheden Eric Gales, Paul Gilbert en Albert Castiglia, saxofonist Jimmy Carpenter en zangeres Kat Riggins. In zekere zin vindt het aankomende album Emanuel de cirkel rond.

In zekere zin vindt het aankomende album Emanuel de cirkel rond. Zijn zussen zongen in een zanggroep toen hij een kind was. Zijn eerste instrument was de viool die ik kreeg toen hij vier jaar oud was. Emanuel zag zijn reputatie groeien, zowel in New York als in West-Duitsland, waar hij tijd doorbracht met zijn uitgebreide familie. Een platenlabel belde, wat Emanuel er uiteindelijk toe bracht zijn eerste EP op te nemen.

Emanuel Casablanca is een singer-songwriter uit Brooklyn die een klassiek gevoel van ervaring toont dat zijn relatief jonge leeftijd verloochent, terwijl hij de kenmerken van iconische blues- en soulartiesten oproept. Het resultaat is een solide en innovatief album met meer zuidelijke trekjes dan een in de metropool geproduceerd product.

tracks:

1. Afraid of Blood
2. In Blood (featuring Paul Gilbert)
3. Blood On My Hands (featuring Eric Gales)
4. Like A Pulse (featuring Kat Riggins & Sanga of The Valley
5. Bloodshot Eyes (featuring Albert Castiglia)
6. Nashville (featuring Felix Slim)
7. Sunday Talks
8. Thicker Than Blood
9. Anna Lee (featuring Jimmy Carpenter)
10. Testify (featuring Brother Dave)
11. Devil’s Blood (featuring Felix Slim)
12. Blood Money
13. Fantasies
14. My Nerves
15. Shaky Tables
16. Rottenpockets