© Rootsville.eu

Emma Wilson (UK)
tiltle: Wish Her Well
music: Blues
release date: may 13, 2022
label: EW Music
info artist: Emma Wilson
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2022


Afkomstig uit Teesside in het noorden van Engeland, beweegt Emma Wilson zich met haar fabelachtig dynamische stem moeiteloos tussen hartverscheurende zoete soullicks en rauwe, echte, krachtige blues. Emma's unieke, tedere zang en prachtige toon lenen zich prachtig voor opnames met tinten van vroege Aretha Franklin en hints van een andere Emma's all-time favorieten Ann Peebles.

Live Emma Wilson-shows zijn levendig en diepgeworteld, geleverd met echte passie, hart en ziel, waarbij Emma alles van zichzelf aan haar publiek geeft. Als resultaat van haar ongelooflijke talent, dynamische optredens, aanwezigheid op en buiten het podium, een diepe persoonlijke band met haar fans evenals haar betrokkenheid bij alle aspecten van de blues- en soulscene die Emma volgde, groeide exponentieel.

Dit alles bij elkaar heeft haar ook verzekerd van een welverdiende plaats tussen de beste van de Britse blues- en soulscene en heeft haar tientallen radio-interviews, wereldwijd hoorspel, prijzen, onderscheidingen, uitstekende pers en fantastische recensies opgeleverd. ​ Emma is ook een zeer geliefde gastzangeres die haar in oktober 2016 zag toetreden tot een ongelooflijke line-up van artiesten tijdens het 'An Evening For Jack'-tributeconcert voor Jack Bruce, Shepherds Bush Empire. De supergroep omvatte ook Bernie Marsden, Terry Reid, Mick Taylor, Steve Hackett, Dennis Chambers en nog veel meer ongelooflijke artiesten.

Haar nieuwste album "Wish Her Well" 10 nieuwe bluesjes waarvan nummers als de titeltrack en "She Isn't You" volledig van haar hand zijn. De andere nummers schreef je samen met bandleden Mark Neary en Adam Chetwood. Samen met M. Neary stond Emma Wilson ook in voor de productie en werd het gemasterd in de Air Studios van Barry Grint.

tracks:

01 Wish Her Well
02 Mary Lou
03 Little Love Bite
04 Rack 'Em Up
05 Blossom Like Snow
06 She Isn't You
07 Not Playing
08 Nuthin I Won't Do
09 Back On The Road
10 Then I'm Gone

musicians:

Bass, Keyboards – Mark Neary
Drums, Percussion, Backing Vocals – Mat Hector
Guitar – Mark Chetwood
Harmonica – Alessandro Brunetta (tracks: 7)
Vocals – Emma wilson