© Rootsville.eu

GA-20 (US)
tiltle: Crackdown
music: Blues
release date: 2022
label: Karma Chief Records
info artist: GA-20

© Rootsville 2022


Na hun 2 vorige succesvolle releases 'Lonely Soul' (2019) en 'Try It…You Might Like It! ' (2020) volgde er een indrukwekkende passage in onze clubs en op onze festivals. Ze gaven ze een meer dan explosief concert bij 'Goezot' en speelden ze ook op 'Moulin Blues'. Het logische gevolg is nu dat er een derde album uitkomt met als titel 'Crackdown'.

Sinds de oprichting in 2018 heeft GA-20 inspiratie gehaald voor hun old-school geluiden uit de muziek waar ze van houden van artiesten als Otis Rush, J.B. Lenoir, Howlin' Wolf, Junior Wells, Hound Dog Taylor, Lloyd Price, Johnny "Guitar Watson en zoveel anderen. De GA-20 treedt op met wat voelt als roekeloze overgave, en geeft een tijdloze directheid aan elk nummer dat ze spelen met een geluid dat blijft groeien en evolueren. De band bestaat uit Matthew Stubbs, Pat Faherty en Tim Carman.

Hun nieuwste is zo meer nog leuker om naar te luisteren en bevat 10 nummers. Openen doen ze met ' Fairweather Friend' en diegene die erbij waren op de Europese conceten zullen ongetwijfeld ook wel het daaropvolgende 'Dry Run' herkennen. Minbder rauw en meer gepolijst dan de beats van een Hound Dog Taylor. Met de titeltrack 'Crackdown' krijgen we een live opgenomen instrumentaaltje daar waar ze met de tearjerker 'Just Because' van Lloyd Price uit 1957 ook live bijzonder veel succes kwamen te oogsten.

Op 'By My Lonsome' steekt het trio bijzonder veel rock 'n roll er in daar waar ze met 'Gone For Good' teruggrijpen naar een good ol'school 12-bar bluesje. Afsluiter van deze 'Crackdown' is een reprise van de binnenkomer en zo kijken we al uit naar een volgende passage in de Lage Landen.

tracks:

1. Fairweather Friend (2:45)
2. Dry Run (3:17)
3. Easy On The Eyes (3:31)
4. Crackdown (4:04)
5. Just Because (2:30)
6. By My Lonesome (2:19)
7. I Let Someone In (2:42)
8. Double Gettin' (2:13)
9. Gone For Good (2:58)
10. Fairweather Friend (Final Goodbye) (1:57)