© Rootsville.eu

Giulia Millanta (I)
tiltle: Woman on the Moon
music: Singer-songwriter
release date: september 02, 2022
label: Ugly Cat Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Giulia Millanta

© Rootsville 2022


Singer-songwriter, Giulia Millanta, is een geboren Italiaanse uit Florence die nu uit Austin, Texas naar huis belt. Een creatieve en productieve artiest, ze toert nationaal door de VS en internationaal de afgelopen 10 jaar en ze brengt nu 'Woman uit op the Moon', haar achtste soloalbum.

Woman on the Moon werd opgenomen in Austin, TX, in de zomer/herfst van 2021. Voor de derde keer op rij Giulia werkt samen met de getalenteerde multi-instrumentalist Gabriel Rhodes Gabriel Rhodes (Willie Nelson, Emmylou Harris, Rodn briel Rhodes ey Crowell en meer) om haar liedjes te coproduceren en tot leven te brengen. De plaat is gemaakt en bijna geheel door hen beiden uitgevoerd, met uitzondering van de drumpartijen. Verschillende duidelijk vreemde instrumenten werden gebruikt in de opnames, waaronder een natte handdoek in de wastafel in de badkamer, poppenpoten tegen een houten kist, verschillende gitaren bespeeld met een cellostrijkstok en Giulia's blote dijen.

Deze 12 nummers nemen de luisteraar mee op een reis tussen scheiding en eenheid, gezond verstand en waanzin, fouten en verlossing, door het mannelijke en vrouwelijke in ons. Een 'gekke man op de maan', losgekoppeld vanuit zijn eigen zelf, leven en ervaring, onderzoekt conflicten en worstelingen, terwijl een vrouw op de maan de “distance in between the stars and the sunrise” , omarmt en heelt de wonden door te verbinden en het vinden van de wereld in haar hart.

tracks:

1. Mad Man on the Moon (3:34)
2. Run Away (3:04)
3. The Ghost of Yourself (3:20)
4. The World is in Your Heart (dreamy) (3:40)
5. Looking for Bliss (3:16)
6. You Don’t Wanna Know (3:16)
7. The Guest (3:23)
8. Go South (3:16)
9. Vola Via (3:03)
10. The Distance in Between (2:31)
11. The World is in Your Heart (3:04)
12. The Way that You Are (3:40)