© Rootsville.eu

Grey DeLisle (US)
tiltle: Borrowed
music: Singer-songwriter
release date: january 06, 2023
label: Regional Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Grey DeLisle

© Rootsville 2022


Gray DeLisle is een singer-songwriter en autoharpspeler (denk aan Sara Carter van de Carter Family). Fans en journalisten hebben DeLisle terecht vergeleken met Loretta Lynn en Tammy Wynette. DeLisle bracht in 2002 Homewrecker uit op haar eigen label Hummin' Bird Records. Na een lovende recensie in Billboard magazine en een top 10 AAA-single, 'Showgirl' (featuring Murry Hammond of the Old 97s), DeLisle getekend bij Sugar Hill/Vanguard Records. Het label bracht The Graceful Ghost (2003) en Iron Flowers uit (2004) kreeg wereldwijd lovende kritieken en DeLisle, gesteund door haar producer Marvin Etzioni (elektrische mandoline), Dave Mattacks (drums) en Hammond (bas), toerde door Nederland met veel respons.

DeLisle werkte opnieuw samen met Etzioni om het album met alle covers te produceren met de toepasselijke titel Borrowed. De digitale versie van het album zal beschikbaar zijn op Hummin' Bird Records met de aanstaande fysieke releases (CD/Vinyl) komt uit op Etzioni's Regional Records imprint. DeLisle is al terug in de studio en Etzioni werkt aan een volledig origineel album gepland voor release later in 2023. Gray DeLisle is geboren en getogen in San Diego en is van Mexicaans-Ierse afkomst. Grey's grootmoeder, Eva Flores Ruth, was een zangeres die optrad met legende Tito Puente; ze verschijnt zelfs aan het einde van Homewrecker's 'Usted', een Latijnse standaard die Ruth vroeger zong. DeLisle's andere roeping? Ze is de meest productieve stemactrice in Amerika animatiegeschiedenis, met meer dan 2000 tekenfilmstemmen sinds 1996, van The Simpsons tot Scooby Doo.

Van het openingsnummer ‘Another Brick in the Wall’ tot ‘Georgia on My Mind' (met Willie Nelsons mondharmonicaspeler Mickey Raphael), Borrowed, een album met covers, verspreidt zich over de gangpaden van de platenwinkel in Grey DeLisle's Grey DeLisle hart. De bonustrack, 'Willie We Have Missed You', werd eerder uitgebracht op de Grammy Award-winnende Stephen Foster Beautiful Dreamer-cd compilatie.


tracks:

1. Another Brick in the Wall (4:22)
2. Tonight You Belong to Me (1:54)
3. Georgia on My Mind (3:45)
4. Borrowed and Blue (4:16)
5. Girl (1:56)
6. You Are the Light (3:30)
7. You Only Live Twice feat. The Satellites Four (3:01)
8. Calvary (3.26)
9. Valentine (3:06)
10. All My Tears (2:35)

Bonus Track

11. Willie We Have Missed You (3:39)