© Rootsville.eu

Handkerchief (B)
tiltle: Ghosts Of This Town
music: Roots
release date: april 29, 2022
label: Starman Records

info artist: Handkerchief

© Rootsville 2022


Ikzelf heb het allemaal te danken aan C.W. Stoneking, en dan bedoel ik de ontdekking van deze "Handkerchief". Het was op 12 mei 2015 toen deze formatie in "De Roma" als voorprogramma van e reeds genoemde artiest hun debuut album "Dancing Bones" kwamen voor te stellen. Het resultaat was een staande ovatie waarbij ik letterlijk van mijn sokken werd geblazen. Meteen fan van en dus volgde ik hen van nabij op. Nummers als "All Aboard", "Arabian Runaway" en "Barbershop Bruno" zijn sindsdien oorwormen geworden.

In 2017 volgde er "Sea-Rain-River" en 2020 was het jaar dat "Mutiny Ballads & Fishguarding Songs" op ons werd losgelaten. Nu is er de EP "Ghosts Of This Town" die bij "Starman Records" op 29 april zijn release zal kennen. Weerom worden we weer in duisternis gehuld door het beluisteren van deze 7 nummers tellende schijf.

Nog in de de sfeer van "Mutiny Ballads & Fishguarding Songs" openen Handkerchief hier nog sterker met het mooie "Never Get Used To This Town". Een nummer uit de categorie van "blijvend" en met de subtiele klanken van Lies Vandeburie haar trompet. Alsof ze in Antwerpen de disco periode hadden overgeslagen brengen ze hier met "Lucky Day", een floorfillin' nummer als hoogstandje.

Met " See You Around" zoekt dit gezelschap de dromerige indie-pop op met het verschil dat het muzikale hierop nog een trapje hoger staat daar waar Christof met "Hold On" de polka dots van Tom Waits in het geheugen komt op te frissen. Hoeft het nog gezegd dat ook deze "Ghosts Of This Town" weer van een uitzonderlijke kwaliteit is, op gebied van het muzikale maar zeker ook door uitstekend songwriting. "Coming Home" is als afsluiter het veilig thuiskomen in de haven van rust en gemoed. Alleen door ze gaan te bekijken en beluisteren kan je meeleven in de wereld van deze "Handkerchief"...

tracks:

01 Never Get Used To This Town
02 Lucky Day
03 Alone
04 See You Around
05 Cure For Love
06 Hold On
07 Coming Home

 musicians:

Christof Annaert
Nele Paulinck
Simon Beeeckaert
Tijs Bonner
Floris De Smet
Tom De Wilde
Reinout Reggers
Lies Vandeburie