© Rootsville.eu

Hannah Read & Michael Starkey (US/UK)
tiltle: Cross The Rolling Water
music: Folk
release date: june 03, 2022
label: Hudson Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Hannah Read & Michael Starkey


© Rootsville 2022


In navolging van de release van Hannah Read's veelgeprezen solo-album "Way Out I'll Wander" en na het touren uitverkocht publiek in 2017/18, in samenwerking met Kris Drever & Darlingside, Hannah heeft nu de krachten gebundeld met het in Edinburgh gevestigde muzikant Michael Starkey om hun nieuwe album op te nemen en uit te brengen Steek het stromende water over.

Fiddler en singer-songwriter Hannah Readmet banjospeler Michael Starkey bij een Appalachian old time-sessie in Edinburgh eind 2019. Op het moment dat ze voor het eerst samen een deuntje sloegen, was er een onmiddellijke ontmoeting van muzikale geesten. Inmiddels zijn ze een dynamisch viool- en banjo-duo, met repertoire uit de oude traditie, evenals nieuw zelf gecomponeerde deuntjes en liedjes.

Cross The Rolling Water is opgenomen in December 2020 tussen de lock-downs door met Andy Bell van Hudson Records Records Records. Hannah en Andy ontmoetten elkaar voor het eerst terwijl we samenwerkten aan in 2017. Hannah is een bekroonde Schotse muzikant uit Brooklyn, NY. Ze verhuisde naar de Verenigde Staten om Amerikaans te studeren vioolstijlen en om zich onder te dompelen in de bloeiende snaarmuziekscene. Ze heeft uitgebreid getoerd, optredens solo en in samenwerking met muzikanten van heinde en verre, waaronder Tony Trischka, Sarah Jarosz en Jefferson Hamer, maar ook als een onderdeel van de BBC Folk Award winnende Songs of Separation.

Michael is een multi-instrumentalist, muziekleraar en oude banjo-liefhebber die in Schotland woont. Zijn missie als muzikant is het om dingen simpel te houden - heldere melodielijnen ondersteund door solide, aanstekelijke ritmes. recente samenwerkingen omvatten met Wayward Jane (in Edinburgh gevestigde UK/US folk en rootsmuziek 4-delige) en 'Faultlines', een verzameling poëzie van Lisa Fannen op muziek. Cross The Rolling Water is verkrijgbaar op cd en digitaal op 3 juni 2022, de LP volgt in augustus 12 - dit zal de eerste Hudson Records LP zijn die hier in het VK wordt gedrukt, in een nieuwe fabriek in Middlesbrough.

tracks:

1. Apple Blossom (3:05)
2. Blue River (3:40)
3. Charleston (2:32)
4. Shenandoah (3:56)
5. Rose Tree (4:03)
6. North Missouri Wagoner (2:53)
7. Ready For The Times To Get Better (3:14)
8. Waltz de la Funguy (4:06)
9. Shenandoah Instrumental (3:21)
10. Old Kentucky Whiskey (2:20)
11. Sycamore Tea (3:14)
12. Leonard’s Blues (1:59)
13. Johnny Come Along (4:06)