© Rootsville.eu

Harley Kimbro Lewis (US)
tiltle: Selftitled
music: Americana
release date: february 22, 2022
label: HKL
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Harley Kimbro Lewis

© Rootsville 2022


Van Knoxville tot Nashville via Hertfordshire, Martin Harley, Daniel Kimbro en Sam Lewis werken voor het eerst samen aan een langzaam gekookt, ontspannen album dat doet denken aan een vroeg Amerikaans songbook. Geproduceerd in Wow & Flutter studio's op de ouderwetse manier; 's Morgens liedjes schrijven en 's middags de band rollen, belicht het album Daniel's Appalachia-roots, Sam's Nashville-tonen en Martin's reizende blues langs de rivier. Individueel hebben ze gewerkt met enkele van de grootste namen in het bedrijf. Dit is akoestische Americana op zijn best.

Martin Harley maakt al meer dan twee jaar muziek en toert de wereld rond tientallen jaren. Blues en roots verkennen in een stijl die The Guardian noemt "Spellbinding", Harley heeft tot nu toe acht albums uitgebracht. Zijn klimaatneutrale 'Blues Gone Green' fietstocht door de UK vond plaats in 2011. Hij nam deel aan de 'World's Highest Gig' in de Himalaya. Zijn motoravonturen hebben nam hem mee door Mali op zoek naar de wortels van de bluesmuziek. Hij toerde door Noord-India en Nepal op een vintage Royal Enfield en bracht een jaar door in zijn Holden-stationwagen uit 1977 in Australië. Recente nominaties zijn onder meer, AMA Instrumentalist van het jaar, beste akoestische gitarist, beste akoestische bluesartiest. Opmerkelijke optredens op Glastonbury, Royal Albert Hall, Union Chapel en talloze internationale podia en festivals.

Opgegroeid met American Roots-muziek in en rond Appalachia, Daniel Kimbro is een dubbele Grammy-genomineerde genomineerde muzikant uit Knoxville, TN met tal van opnamecredits en touring-optredens. Zijn tijd verdelen tussen Knoxville en Nashville toert Daniel momenteel met John Hiatt, de Jerry Douglas Band, de graven van Leicester, de Transatlantic Sessions, en stond op het podium met James Taylor, Alison Krauss, Sir Aly Bain, Cara Dillon, R.B. Morris, Molly Tuttle, Maura O'Connell en vele anderen.

De in Nashville gevestigde singer-songwriter Sam Lewis heeft met iedereen samengewerkt, van Leon Russell tot Chris Stapleton die hem "een moderne Townes Van Zandt" noemde. Lewis wordt vaak bestempeld met het woord 'soulful' en een stijl die voldoet aan op een kruispunt van veel verschillende genres; een plek waar feelgoodmuziek samenkomt met vitaal sociaal commentaar. Een decennium waard van het touren van zijn studio-inspanningen (meestal solo) hebben het publiek over de hele wereld geboeid. Zijn liedjes en verhalen zijn aan elkaar gelijmd met een unieke podiumpraat ontwikkeld door optredens in tal van muziekzalen, clubs, theaters, festivals en muziekcruises.

Gepland voor release op 22 februari 2022, met een 16-date UK-tour in maart, drie singles van het album zal ook worden uitgebracht samen met bijbehorende video's, te beginnen met 'Neighbours' op 26 november, gevolgd door 'Man Get Ahold of Yourself ' op 4 januari en 'Cowboys in Hawaii ' op 1 februari.


tracks:

1. Grey Man (3:27)
2. Neighbors (3:30)
3. Creepin’ Charlie (3:43)
4. Cowboys in Hawaii (3:39)
5. Good Guy (3:13)
6. Rosary (2:55)
7. Who’s Hungry (3:33)
8. I Gotta Chair (2.58)
9. Tokyo (2:40)
10. Whiskey Decisions (3:37)
11. What to Do (3:03)
12. Man Get Ahold of Yourself (2:25)