© Rootsville.eu

HT Roberts (B)
tiltle: Under The Weather
music: Singer-songwriter - Americana
release date: 2022
label: Lie Records
info artist: HT Roberts


© Rootsville 2020


Herman Temmerman aka HT Roberts, is terug met een nieuwe plaat, zijn veertiende ondertussen als ik goed kan tellen en het is alweer een voltreffer geworden. Alle gelegenheden zijn voor HT goed om er een lied over te schrijven en dat is op deze schijf niet minder. De plaat heeft haar vorm gekregen in het wel zeer vreemde voorbije periode. De cover indachting zou het wel eens een blauwdruk kunnen zijn van zijn vorige "The Open Hums Of Things" waarop ook Nils De Caster en Sara Desmedt aan meewerkten. Ook de inspiratie van kasteel van Laclaireau in Virton was weerom aanwezig. Op percussie en backing vox krijgen we net als bij zijn "live" concerten ook nog de multi getalenteerde Pascale Michiels te horen.


photo HT Roberts © Rootsville

Telkens weer is een concert van HT Roberts een beleving met diepgevoelige muziek gekruid met zijn eigen Gentse humor. Deze "Under The Weather" bevat 10 tracks en is niet zelden een weerspiegeling van Hermans leven, zowel het verleden als naar de toekomt kijken.

Rock 'n Roll zal het nooit worden, poëtische songwriting des te meer al komt er met "In From The Cold" een vrolijk Americana deuntje zich opdrummen. Op de opener van dit pareltje alweer krijgen we ook wat elektronische invloeden te verwerken al verdwijnen die in de gedachten op een morgen aan de keukentafel. "Mirro Mirror" gaat niet over dat sprookje over de prins en zijn prinses maar het naar jezelf kijken in de spiegel.

De uitleg over "Eight More Hours" is simpel, dromen over onderweg of wat hebben we anders te doen nu. Op "These Hands" krijgen we met HT Roberts een flashback naar Herman's vader als tejkenleraar waarna we met "Warmer Hemispheres" overschakelen naar warme en lichtjes meedeinende Ameriana. Met "Traveller's Joy/Old Man's Beard" nemen HT Roberts, Nils, Sara en Pascale de tijd voor een intrigeerend instrumentaaltje. Afsluitend is er nog "Compass Needle" en daarmee worden we terug naar de juiste richting gewezen, die van de toekomst...HT Roberts volgen geeft zo ook een zekerheid van lekker luisterende muziek van eigen bodem.

tracks:

01 Baikonur
02 Mirror, Mirror
03 Eight More Hours
04 Little Wisdom
05 In From the Cold
06 These Hands
07 Warmer Hemispheres
08 Traveller's Joy/Old Man's Beard
09 Before the Rain
10 Compass Needle

Musicians:

HT Roberts
Pascale Michiels
Sara Desmedt 
Nils De Caster