© Rootsville.eu

Hurricane Ruth (US)
tiltle: Live at 3rd and Lindsley
music: Blues - Bluesrock
release date: march 18, 2022
label: independent
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Hurricane Ruth


© Rootsville 2022


"Hurricane Ruth" is old school, echt en rauw. Haar vocalen zijn diep geworteld in de blues, maar vergis je niet, ze kan het huis doen rocken! Ze is uit hetzelfde hout gesneden als Big Mama Thornton, Janis Joplin en Tina Turner. "Hurricane Ruth" haalt uit al deze grootheden om haar eigen unieke geluid te creëren. Orkaan Ruth is een krachtige, onvoorspelbare, altijd veranderende muzikale kracht van de natuur. Ruth heeft geopend voor bekende rockers: Heart, Judas Priest, Joan Jett en The Blackhearts & Steppenwolf.

Haar nieuwe album "Live at 3rd and Lindsley" bevat 14 nummers en is bluesy en rockend tegelijkertijd. Een "Live" album waarop ze opent met rock 'n roll op "Roll Little Sister". Stomende rockin' rifjes zijn de rode draad op dit album, een album met voornamelijk eigen werk. Het "Live" album is van meer dan behoorlijke kwaliteit waardoor je enkel tussen de nummers een beetje van het gejuich en aankondiging van de nummers hoort.

Nummers als "Hard Rockin' Woman", "Dirty Blues" en "Like Wildfire" huisvesten de howlin en screaming voice van Hurricane Ruth. De ballad "Faith In Me" is een nieuw nummer dat voor het eerst werd opgenomen op een album van haar. Nog een mooi slowbluesje is zonder meer ook "Cry Like a Rainy Day" daar waar ze met "Barrelhouse Joe’s" naar de traditionele blues lonkt. Op "As the Years Go Passing By" en "Make Love to Me " krijgt Hurricane Ruth het gezelschap van ouwe getrouwe Jimmy Hall.

Eén van de zeldzame covers op deze "Live at 3rd and Lindsley" is dan "I’ve Got to Use My Imagination" van Motown lady, Gladys Knight en haar Pips. Hier uiteraard in een meer rockende versie met scherpe gitaarrifjes. Afsluitend is er eentje dat door Hurricane Ruth werd geschreven voor haar eigenmoeder, en op deze " Dance Dance Norma Jean" you can boogie all night long...

tracks:

01. Roll Little Sister (4:22)
02. Hard Rockin’ Woman (4:08)
03. What You Never Had (4:12)
04. Dirty Blues (4:43)
05. Faith in Me (3:18)
06. Slow Burn (5:17)
07. Cry Like a Rainy Day (7:22)
08. Barrelhouse Joe’s (3:16)
09. As the Years Go Passing By (7:18)
10. Make Love to Me (7:18)
11. I’ve Got to Use My Imagination (5:25)
12. Like Wildfire (4:25)
13. Far From the Cradle (5:28)
14. Dance Dance Norma Jean (6:47)

musicians:

vocals: Hurricane Ruth LaMaster
drums: Tom Hambridge
guitar: Scott Holt, Nick Nguyen
bass Guitar: Calvin Johnson
keys: Lewis Stephens

special guests:

vocals: Jimmy Hall on As the Years Go Passing By
harmonica: Jimmy Hall on As the Years Go Passing By and Make Love to Me