© Rootsville.eu

Ivor S.K. (US)
tiltle: Mississippi Bound
music: Blues
release date: october 14, 2022
info artist: Ivor S.K.
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2022


Met deze Ivor Simpson-Kennedy aka Ivor S.K. konden we een eerste keer kennismaken toen hij in 2016 zijn debuut EP 'Delta Pines' op de markt bracht. Een jaartje later bracht hij zijn eerste full album dat luisterde naar de titel 'Montserrat'. Nu is deze 'Mississippi Bound' wel een meer dan geschikte opvolger zijn van deze Australische Delta blues singer die duidelijk zijn weg gevonden heeft in het zuiden van de US.

Een belangrijk verschil is wel dat het album nu ook niet meer als een OMB klinkt, een album waarop alle 15 nummers originals zijn. Openen doet hij al fingerpickend met 'Mississippi Bound', een vroklijk deuntje met ska ritmes en eentje dat meteen in je hoofd blijft hangen. Op dit album bespeelt Ivor alle instrumenten zelf.

Een minimum aan footdrums en ander slagwerk kom je te horen op het afsluitende 'Dead Pig', 'Kiss On My Blues' en 'Sex Drugs & Cigarettes'. Na het footstompin' of moeten we stellen bawdy song 'Kiss on My Blues' krijg je zelfs wat handclappin' op 'Sex Drugs & Cigarettes'. 'Taste Your Lips' is dan weer wat je een rock ballad kan noemen, eentje dat perfect in het repertoire van de Stones zou kunnen passen.

'Tomorrow Night' kan je dan weer huistvesten bij de ol'school Delta country blues net als 'Sweet ‘n’ Low' en daarmee maakt deze Ivor S.K. ons wel meer dan nieuwschierig om hem 'Live' aan het werk te kunnen zien want voor verveling op deze 'Mississippi Bound' was geen tijd.

tracks:

1. Mississippi Bound
2. I Don’t Roll
3. Get Up
4. Talkin’ Shit Again
5. Kiss on my Blues
6. Sex Drugs & Cigarettes
7. Wheelin’
8. Taste Your Lips
9. 100 Dollar Bills
10. Tomorrow Night
11. Down the Road
12. Slow Down
13. Sweet ‘n’ Low
14. No Friend of Mine
15. Dead Pig