© Rootsville.eu

Jack Bottleneck & Band (NL)
tiltle: Cow Country
music: Blues - Americana
release: april 15, 2022
distribution: Sonic Rendezvous
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Jack Bottleneck

© Rootsville 2022


Jack Bottleneck & Band...en dan, dan slagen de stoppen door. Mezelf voor de kop geslagen dat ik deze nog niet vroeger in de CD-speler hebt gestoken, but you can't have it all. Deze singer-songwriter komt uit Friesland en heeft een rauwe klankkleur en wordt muzikaal ondersteund door "Bluesman" Herman  Frank en de doorgewinterde muzikanten Johannes Blanksma op drums en Rob Taekema op bas. Deze "Cow Country" komt officieel uit op 15 april en dus tegen de gewoonte in ben ik nog just on time.

Met rode wangen moet ik toegeven dat ik nog maar weinig had gehoord van deze Fries maar mijn tam-tam is nu aan het werk en godverdomme dat ik nu nog eens hoor dat er weinig of niets te beleven valt op onze music scène. In zijn CV staat te lezen dat hij het podium deelde met diverse namen wat me eerlijk weinig komt te boeien want ik zou enkel zijn naam hier in België willen zien verschijnen. Te mooi om geen attentie aan te besteden.

Op deze "Cow Country" vindt je 10 nummers terug met onwaarschijnlijke covers van Tom Waits, Justin Townes Earle, Daniel Norgren en zelfs een live recording van eentje van Rory Gallaher en zo bereikt deze Jack Bottleneck wel de muziek liefhebbers in de Lage landen en ver daarbuiten.

Openen doen Jack Bottleneck & Band met Justin Townes Earle's "Aint Waitin'" en zo mogen de boxen meteen in overload. Heerlijke Americana die zijn gelijke niet kent en alsof dit nog niet genoeg is raken ze bij mezelf de gevoelige snaar met het brengen van "Blind Love" van meester-songsmid Tom Waits. De klankkleur is er, de sfeer zeker en kippenvel gevoel nog het meest dankzij de meesterlijke harmony vocals.

De boogie liefhebbers zullen wel vanuit hun rockin' chair recht veren bij de tonen van Rory Gallagher's "Loanshark Blues" en we zitten nog maar aan nummer "drie". Van een binnenkomer gesproken. Het mag dan wat rustiger maar daarom niet even mooi met "Tough It Aches" van de Zweedse singer-songwriter "Daniel Norgren". Ook het geselecteerde "What Ever Turns On You" is van Daniel Norgren.

Omdat Jack Bottleneck ook thuis is in het bluegrass genre is het met de traditional "Who's Gonna Shoe" alleen maar een volledig etaleren van zijn kunnen. Heerlijk!!! Alsof er geen originals op deze "Cow Country" thuishoren, jazeker en dat gebeurt er met de titeltrack "Cow Country" en daar zijn die f*cking outstanding backing vox weer. Afsluiten doen ze weerom met uitstekende Amerina vibes op het van Justin Townes Earle's "Christchurch Woman" en moest het nu zondag zijn ging ik stante pede richting kerk om te bekomen. Met dank aan Hans Broere.


tracks:

  1. Ain't Waitin (2:51)
  2. Blind Love (5:00)
  3. Loanshark Blues (3:02)
  4. Though It Aches (3:04)
  5. Who's Gonna Shoe (3:10)
  6. Halfway to Jackson (3:34)
  7. Cow Country (3:20)
  8. What Ever Turns You On (2:36)
  9. The Sweet (3:46)
  10. Christ Church Woman (3:46)