© Rootsville.eu

Jeffrey Halford & The Healers (US)
tiltle: Soul Crusade
music: Soul - Americana - Blues
release date: september 23, 2022
label: CRS
info artist: Jeffrey Halford
booking Belgium: Rootstown
info promotion: JohThema Promotions (Jan Janssen)

© Rootsville 2022


Jeffrey Halford is een van de beste songwriters van Californië. Geboren in Dallas, migreerde hij naar Los Angeles (eind jaren 60 en 70) en stoofde zich vervolgens in de blues en rock in Oakland en San Francisco. Jeffrey Halford en The Healers speelden meedogenloos live en deelden podia met Etta James, Taj Mahal, Jimmy Cliff, Los Lobos, Guy Clark, John Hammond en Gregg Allman, om er maar een paar te noemen.

Met in zijn bagage zijn vorige album "Beware of Worthless Imitations" hoorden we een verzameling van 20 jaar on the road maar nu is deze singer-songwriter terug met hedenaags werk, en wat voor één. "Soul Crusade" is zijn nieuw 11 nummers tellende album waarbij de nadruk ligt op soul, zoals de titel het doet vermoeden. Het album is te verkrijgen vanaf 23 september.

"Soul Crusader" is een verzameling van soul, gospel en blues op een manier zoals alleen hij dat kan. Met opener 'Another Skyline' opent hij meteen alle registers waarbij de band en backing vocals sectie naast Jeffrey's wel soulvolle klankkleur de nodige intimiteit verzorgen. Met 'Take It Slow' bewandelt hij meteen terug het Americana pad en met dit nummer krijgen we ook terug het beeld van JJ Cale voor ogen.

Mooie en gevoelige soul krijg je terug bij het beluisteren van 'Wandering Kind' en voel je zo ook dat Jeffrey naar een ongekend hoogtepunt in zijn carrière aan het werken is. 'Kitchen Door' is een zeilen tussen gospel en soul daar waar Jeffrey samen met zijn 'Healers' op 'Sinner Man' het pad van de Delta blues komt te bewandelen. Oewha, prachtige gospel dan met 'Walk To The River' en met 'Pescadero' wordt hier zowaar het beste van Americana ten gehore gebracht.

'Soul Crusador' is een album dat je doet houden van deze Jeffrey Halford & The Healers en zo brengen ze een zalvende 'Sad Sinking Feeling' als afsluiter. Eentje dat als oorworm kan dienen. Mooi!

tracks:

01. Another Skyline
02. Take It Slow
03. Pie Eyed Poets Plea
04. Wandering Kind
05. Kitchen Door
06. Sinner Man
07. Walk To The River
08. Pescadero
09. Devil
10. Picture In My Mind
11. Sad Sinking Feeling