© Rootsville.eu

Jeremiah Johnson (US)
tiltle: Hi-Fi Drive By
music: Blues
release date: october 21, 2022
label: Ruf Records
promotion: Devious Planet (Pati deVries)
info artist: Jeremiah Johnson

© Rootsville 2022


De Amerikaanse blues-muzikant en guitarslinger blijft gestaag aan zijn carrière werken en het onderdak vinden bij het Duitse "Ruf Label" zal hem daarbij geen windeiren leggen. Het is ondertussen al van 2018 geleden dat hij bij dat zelfde label zijn album "Straitjacket" uitbracht. Geboren en getogen in St. Louis begon Jeremiah Johnson reeds op 6-jarige leeftijd met gitaar te leren spelen. Hij liet zich toen inspireren door namen als Alvin Lee, Eric Clapton en Hank Williams Sr. en Jr. Het vormde zo de basis van zijn eigen sound, een sound die zowat alles in zich heeft, blues, rock 'n roll en een vleugje Southern rock.

Op 21 oktober wordt bij 'Ruf Records' zijn nieuwste album 'Hi-Fi Drive By' uitgegeven met daarop een hele hoop collega's die hun inbreng verlenen. Maak je klaar voor een hifi-sonische explosie die Johnson's meesterlijke gitaarwerk, songwritingvaardigheden en uniek krachtige zang combineert in tien nummers van pure schittering. Van het eerste nummer, met Victor Wainwright, tot het derde nummer met Brandon Santini, en tot de laatste noot van het epische laatste nummer, Hi-Fi Drive By levert dagenlang meer hooks. Elk nummer is zorgvuldig gemaakt met meerdere lagen smakelijke muzikaliteit, met nieuwe audio-lekkernijen om te ontdekken elke keer dat je deze eersteklas release een draai geeft.

Hi-Fi Drive By maakt gebruik van de talenten van de zeer getalenteerde muzikanten in zijn geboorteplaats St. Louis, MO. Johnson wilde terug naar de basis van blues en rock n roll, door te tikken op St. Louis Legend, co-producer Tom Maloney en producer Paul Niehaus IV. Het trio begon enkele van de beste blazers, achtergrondvocalisten en percussionisten in The Lou samen te stellen om de uitstekende dikke lagen muzikaliteit te creëren die smaakvol zijn vastgelegd op Hi-Fi Drive By. Dit is de eerste release waarin Johnson heeft gewerkt met co-schrijvers (Maloney en Niehaus IV) en de resultaten zijn verbluffend.

tracks:

01. 68 Coupe Deville
02. Ball and Chain
03. Young and Blind
04. Skippin’ School
05. Hot Diggity Dog
06. The Squeeze
07. Hot Blooded Love
08. Sweet Misery
09. Quicksand
10. The Band