© Rootsville.eu

Jim Dan Dee (Can)
tiltle: Real Blues
music: Blues
release date: may 13, 2022
label: independent
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info band: Jim Dan Dee

© Rootsville 2022


Racen langs de dunne, doorlatende lijn tussen blues en rock is de nauwkeurig vervaardigde, muzikale muscle car met een hoog octaangehalte, bestuurd door het Canadese powerblues-kwartet Jim Dan Dee. Op weg naar het afleveren van hun langverwachte tweede volledige album, stoppen ze net lang genoeg om een warm en zwaar voorgerecht te laten vallen, hun verschroeiende rockin' blues.

Met Jim "Dan Dee" Stefanuk op zang/gitaar, Bobby Sewerynek op saxofoon, nieuwkomer Dwayne Lau op bas en Shawn Royal op drums, heeft dit viertal uit Zuid-Ontario een strak, in elkaar grijpend geluid dat alleen een veelvoud aan liveshows kan. voeden. Hun opnames, waaronder deze, geven de luisteraar dat bedwelmende gevoel van 'erbij zijn', aangezien al dat goede materiaal vanaf het podium werd neergezet, niet vanuit de studio.

In 2015 verscheen hun debuut EP met als title ‘Five Stiff Shots’ en nu is het dus tijd voor een tweede volwaardig album na het in 2018 uitgegeven 'selftitled' album. Buiten de titeltrack die aanleunt bij de "Tin Pan Alley" blues krijg je het honkende "Two Timing Woman". Opener van dit 11 nummers tellende album is Eddie "Guitar Slim' Jones zijn "The Things That I Used To Do", trouwens de enige cover op dit album.

De controversie tussen de saxofoon van Jason 'Bobby' Sewerynek en de snedige gitaarrifjes van Jim 'Dan Dee' Stefanuk maken het album niet zo maar een aaledaags blues album. Na de onheilspellende ballad "T For Trouble" eindigen deze "Jim Dan Dee" rockend met "Money Don't Work On The Devil ".

tracks:

01 The Things That I Used To Do
02 Weep For Me
03 Real Blues
04 TWo Timing Woman
05 The Doctor
06 The Shakes Of A Lamb's Tail
07 Bleed Me Dry
08 Hang'Em High
09 T For Trouble
10 Lost In The Dark
11 Money Don't Work On The Devil