© Rootsville.eu

Jim Keller (US)
tiltle: Spark & Flame
music: Singer-songwriter
release: november 11, 2022
distribution: Coast To Coast - CRS
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Jim Keller

© Rootsville 2022


Voor zijn nieuwste album 'Spark & Flame' vloeide er bij Jim Keller en Byron Isaacs 10 nieuwe nummers uit de pen. Op 'Falling Down' kregen ze wat extra hulp van Bill Harvey en Adam Minkoff zorgde dan weer voor extra inspiratie op 'Bells of Notre Dame'.

Jim Keller is een Amerikaanse muzikant, producer, manager, uitgever en componist wiens werk in de muziekbusiness meer dan 40 jaar omvat. Hij was de mede-oprichter, leadgitarist en primaire songwriter van de Amerikaanse rockband Tommy Tutone, gevestigd in San Francisco, Californië. In 1999 richtte Keller St. Rose Music op als een uitgeverij en managementbedrijf voor vrienden en relaties. Hun selectie is gegroeid met Nico Muhly, Rachel Portman, Angélica Negrón, de muziektheaterwerken van Tom Waits, Jeff Beal, Paul Leonard-Morgan, Ravi Shankar en Anoushka Shankar. Keller stopte met optreden en opnemen in 1994.

Na een onderbreking van tien jaar begon Keller met het schrijven van liedjes en trad hij in 2005 opnieuw op. Hij heeft drie solo-albums opgenomen sinds hij Tommy Tutone verliet, waaronder Sunshine in my Pocket (2009), Soul Candy (2011), en Heaven Can Wait (2014). In 2021 was er 'By No Means' met daarop de medewerking van David Hidalgo van Los Lobos op gitaar, Bob Glaub op bas en Michael Urbano op drums. Nu is er dus deze 'Spark & Flame', een album dat werd geproducet door Adam Minkoff.

Meester singer-songwriter Tom Waits is een fan wat uiteraard te begrijpen valt wanneer je luistert naar nummers als opener 'Falling Down' en het verere verloop van dit album. Kellers nieuwste plaat, Spark & Flame, wijkt af van de uitgeklede intimiteit van zijn recente solowerk. De basistracks werden live opgenomen in een studio in New York met Keller op gitaar, Adam Minkoff op bas en Yuval Lion op drums. De titeltrack werd tevens uitgegeven als single. Met een door de tijd verouderde stem baritone stem heeft Keller nog steeds iets van een rock 'n roll hero zoals je kan horen op 'Fight the Fight. Afsluiten doet hij met het vooruitziende 'Even Angels Have To Fall'.

 

tracks:

 1. Falling Down
 2. Tower of Love
 3. Spark & Flame
 4. Magic
 5. 'Till The Water Drinks my Bones
 6. Bells Of Notre Dame
 7. Learning to Crawl
 8. Coming Back
 9. Fight The Fight
 10. When You're a Rock
 11. Blue Horizon
 12. Even Angels Have To Fall