© Rootsville.eu

Jon Spencer & The HITmakers (US)
tiltle: Spencer Gets It Lit
music: Garage Trash
release: april 01, 2022
label: Bronze Rat Records
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Jon Spencer

© Rootsville 2022


Jon Spencer wordt als een van de meest creatieve zielen aanzien van de laatste 30 jaar in de geschiedenis van de Amerikaanse rock. Soms wicked and weared maar steeds vol overgave met nummers die ons ook herinneren aan zijn verledens met "The Jon Spencer Blues Explosion", "Pussy Galore" en "Heavy Trash". Op zijn in 2018 uitgebrachte debuut soloalbum "Spencer SingsThe Hits" vinden we nummers terug als "Do The Trash Can" en het funky geïnspireerde "Hornet". Greasy gitaarlicks zijn een kenmerk van deze Jon Spencer. Trashblues zoals het hoort te zijn.

Zijn tweede album met de HITmakers dit samen met Jon (gitaar en zang), Sam Coomes (synth en zang), M. Sord (drums) en Bob Bert (trash). "Spencer Gets It Lit" is klassiek Jon Spencer waarop hij tot het uiterste gaat in een high-voltage cocktail van industriële sleaze en futuristische elegantie, een meesterwerk van freak beat uit de vreemdste garage ter wereld. Spencer zoemt over lagen van big beats, fuzz-gitaar en buitenaardse geluiden.

Op deze "Spencer Gets It Lit" vinden we 13 tracks terug, mean songs over liefde, verlies, lust en leven. Het album levert alle opwinding en postmoderne verdorvenheid die je je maar kunt wensen. Van de ouderwetse country-synth-funk van de aanstaande single "Worm Town", over de punk van "Junk Man" tot de psychische oorlogsvoering van "Death Straal", Spencer Gets It Lit. Het album werd opgenomen in de "Key Club Recording Co" in Benton Harbor in de zomer van vorig jaar. De plaat werd geproducet doot Jon Spencer en Bill Skibbe.

"Spencer Gets It Lit" is Jon's meest complexe plaat in jaren, een donkere en toch dansbare odyssee. Dit is het meest compromisloze album dat hij ooit heeft gemaakt! Een held van de underground!

tracks:

01. Junk Man
02. Get It Right Now
03. Death Ray
04. The Worst Facts
05. Primary Baby
06. Worm Town
07. Bruise
08. Layabout Trap
09. Push Comes To Shove
10. My Hit Parade
11. Rotting Money
12. Strike 3
13. Get Up & Do It
14. Germ Vs. Jerk
15. The Devil’s Ice Age

personel:

Bob Bert – trash
Sam Coomes – synth & vocal
M. Sord – drum
Jon Spencer – vocal & guitar