© Rootsville.eu

Jordi Baizan (US)
tiltle: The Love in You
music: Singer-songwriter - Americana
release date: 2021
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Jordi Baizan

© Rootsville 2022


Jordi Baizan is een eerste generatie Amerikaanse en inheemse Texaanse songwriter. Zijn songwriting, die American Songwriter (VS) 'exquisite' heeft genoemd, heeft hem erkenning opgeleverd van verschillende prestigieuze songwritingcompetities, waaronder de Grassy Hill Kerrville New Folk Songwriting Competition, de Songwriter Serenade Competition en de Singer/Songwriter Competition van het South Florida Folk Festival.

Onlangs ondertekend door Berkalin Records, zegt labeleigenaar Brian J. Kalinec: "Jordi's liedjes brengen authenticiteit over, perfect verweven met gedenkwaardige melodieën. Zijn unieke stem en zijn verhalen trekken je vanaf het begin en je kunt niet wachten om de volgende pagina te horen." Walt Wilkins, de producer van "Free and Fine", het nieuwe album van Baizan "The Love In You" komt hier nu in Europa in the picture.

De 11 intiem gebrachte fijne Americana nummers zijn een selectie uit het werk die in de afgelopen 3 jaar zijn geschreven. Een inspiratie om contact te maken met het beste in de mensen waarin m'n 'The Love In Me', 'The Love In You', 'The Love In Ourselves' en 'The Love In Others' herkent. Zijn inspiratie haalt hij uit de 70-ties, met voorbeelden als James Taylor en Carole King. De Jumping Dog Studio in Austin, waar ze de plaat hebben gemaakt, voelt voor Jordi Baizan als thuiskomen. De coproducenten, Walt Wilkins en Ron Flynt, voelen zich als familie samen met de groep muzikanten van wereldklasse waarvan ik weet dat ze als vrienden gelden.


tracks:

01 Palm Reader
02 Coffee With You In The Morning
03 The Love In You
04 The Next Right Thing
05 Looking For A Heart
06 Caught Up And Tangled In You
07 The Way Of The World
08 Money Goes Cold
09 My Namesake
10 A New World
11 Take Your Time