© Rootsville.eu

Judy Collins (US)
tiltle: Spellbound
music: singer-songwriter
release date: 2022
label: Cleopatra Records
info artist: Judy Collins
promotion: Benelux Promo (Sjuul Kok)


© Rootsville 2022


Judy Collins heeft het publiek geïnspireerd met sublieme zang, moedig kwetsbare songwriting, triomfen in het persoonlijke leven en een sterke toewijding aan sociaal activisme. In de jaren zestig riep ze zowel het idealisme als de ijzersterke vastberadenheid op van een generatie die verenigd was tegen sociale en ecologische onrechtvaardigheden. Vijf decennia later schittert haar lichtgevende aanwezigheid als nieuwe generaties zich koesteren in de gloed van haar iconische 55-album oeuvre, en luisteren naar inspiratie van haar spirituele discipline om een halve eeuw in de muziekindustrie te gedijen.

De bekroonde singer-songwriter wordt gewaardeerd om haar fantasierijke interpretaties van traditionele en hedendaagse folknormen en haar eigen poëtisch aangrijpende originele composities. Haar verbluffende vertolking van Joni Mitchell's "Both Sides Now" van haar historische album uit 1967, Wildflowers, is opgenomen in de Grammy Hall of Fame. Judy's dromerige en lieflijk intieme versie van 'Send in the Clowns', een ballad geschreven door Stephen Sondheim voor de Broadway-musical A Little Night Music, won 'Song of the Year' bij de Grammy Awards van 1975. Ze behaalde verschillende gouden toptienhits - en platina-verkopende albums Onlangs eerden hedendaagse en klassieke artiesten zoals Rufus Wainwright, Shawn Colvin, Dolly Parton, Joan Baez en Leonard Cohen haar nalatenschap met het album Born to the Breed: A Tribute to Judy Collins.

Op de hoge leeftijd van 82 brengt de legendarische folkie Judy Collins haar allereerste verzameling volledig originele liedjes uit. Na meer dan 60 jaar geweldige interpretaties te hebben gemaakt van klassiekers van onder meer Leonard Cohen, Bob Dylan, Joni Mitchell en Stephen Sondheim, gaf de pandemie haar de kans om aan de piano te gaan zitten en zich te verdiepen in haar schat aan gedichten, waarbij ze favoriet werd. in lied.

tracks:

1. Spellbound
2. Grand Canyon
3. So Alive
4. Hell On Wheels
5. Shipwrecked Mariner
6. When I Was A Girl In Colorado
7. Thomas Merton
8. Wild With Mist
9. Gilded Rooms
10. Prarie Dream
11. City Of Awakening
12. Arizona

bonus track:
13. The Blizzard