© Rootsville.eu

Kathy Murray and the Kilowatts (US)
tiltle: Fully Charged
music: Blues
release date: february 18, 2022
label: Blue Heart Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info band: Kathy Murray and the Kilowatts


© Rootsville 2022


De hoes van het album "Fully Charged" van Kathy Murray & The Kilowatts kan je hier in Europa misschien op het verkeerde been zetten maar, let me tell you wise, dit is blues van wel een hoog gehalte...

Door het onderdak vinden bij "Nola Blue Records" brachten ze na hun succesvolle release "Let's Do This Thing" in 2017 vervolgens "Premonition of Love" uit. Nu is er met deze "Fully Charged" opnieuw een knap album waarop Kathy's zangtalenten ten volle worden geëtaleerd. Liefhebbers van dames als Marcia Ball, Lou Ann Barton en Angela Strehli zullen ongetwijfeld ook van deze Kathy Murray gaan houden.

Texas blues zoals "The House That Freddie Built" van Freddie King's broer Benny Turner is meteen een schot in de roos net als de 14 nummers die je te horen krijgt op dit album. Rock 'n roll à la Fabulous Thunderbirds krijg je geserveerd op "Get A Hold Of Yourself". Openen doen ze evenwel met de shuffle "Expense Of Love". Soulvolle blues zoals de dames eerder vermeld brachten krijg je met met het soulbluesje "Breakup Breakdown". Een zoete ballad in Doug Sahm's Texas Tornados stijl incluis de "Texas Horns" en dus allen richting dansvloer...

"Henny Penny Blues" geeft dan weer een funky gevoel met een lekker luisterend gitaar rifje van Bill " Monster" Jones. Het melodramische "Wash Away The Pain" wordt emotioneel gebracht mede door de saxofoon van Kaz Kazanoff. "Suspicion" was ooit een wereldweide hit voor Terry Stattford, en ja ook de King. Het nummer werd in de sixties geschreven door Doc Pomus en Mort Schuman. Accordeon en wasbord zijn het perfecte kruid om The Kilowatts te helpen bij het bereiden van een Tex-Mex-weergave van het nummer "Wash Away The Pain".

Ook met de blues standard "It Hurts Me Too" die Tampa Red in 1940 uitbracht klink de roep van de dansvloer. Een hommage aan Irma Thomas brengen Kathy Murray & The Kilowatts met het nummer "Anyone Who Knows What Love Is", een nummer dat in eerste instantie als B-side van de single "Time Is On My Side". Afsluitende krijgen we nog het in duet gebrachte "Extra Nice", whooo!

tracks:

01 Expense Of Love
02 My Mistake
03 Changing Lanes
04 The House That Freddie Built
05 Get A Hold Of Yourself
06 Breakup Breakdown
07 Henny Penny Blues
08 Wash Away The Pain
09 Suspicion
10 Hard Act To Follow
11 Animal Magnetism
12 It Hurts Me Too
13 Anyone Who Knows What Love Is
14 Extra Nice