© Rootsville.eu

Kristen Lee Sergeant (US)
tiltle: Falling
music: Jazz
release date: february 25, 2022
Tiger Turn Productions
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Kristen Lee Sergeant

© Rootsville 2022


Sergeant's nieuwe album Falling is een sterk staaltje van de veelzijdigheid van Sergeant als zangeres, componist, artiest en curator. Het is een opvallende afwijking van haar twee eerdere, veelgeprezen projecten. "Falling" is voorzien van Sergeant's zang, Jeb Patton op piano, Hannah Marks op bas, Jay Sawyer op drums, Jody Redhage Ferber op cello en Ted Nash op sopraansaxofoon. Op 3 december 2021 bracht Sergeant haar eerste single van het album "Let's Fall" uit.

Gevestigd in New York City, werden zowel haar debuut- als tweedejaars releases (Inside Out en Smolder) bekroond met DownBeat Magazine 'Editor's Pick'-aanduidingen en ze werd geprezen voor "momenten van boeiend drama, of ze nu verleidelijk in een notitie glijdt met een bijna-gefluister , het leveren van een ademende openbaring of het uitdragen van een songtekst met volle keel gespierd". Die verscheidenheid aan muzikale kleuren komt voort uit Sergeant's rijke tapijt van invloeden die zich uitstrekken over artiesten (Dianne Reeves, Judy Garland, Joni Mitchell en Fiona Apple) en kunstvormen (jazz, theater, opera en pop uit de jaren 70).

Falling, haar derde studioalbum, verandert van richting als Sergeant haar gevoel voor muzikaal drama opnieuw bekijkt. Falling, een volledig meeslepende ervaring, is een vol conceptalbum dat luisteraars meeneemt op een buitengewone muzikale reis en onderweg tal van emotionele hoogtepunten aanraakt. Geïnformeerd door de precaire tijden waarin we ons bevinden, maar er nooit door verzanden, is Sergeant's nieuwste onderzoek naar het gevoel, de toestand en zelfs de mythos rond de handeling, en de ernst, van 'Falling'.

 

tracks:

1. Let’s Fall 4:04
2. Sisyphus 4:19
3. Birdsong 3:37
4. Chiaroscuro 4:30
5. Honey
6. Infinity Blues 4:11
7. Better Off 3:18
8. Orpheus 3:48
9. Autumn Nocturne 3:23 (Josef Myrow, Kim Gannon)
10. That Old Black Magic  (Harold Arlen, Johnny Mercer)