© Rootsville.eu

Lara Taubman (US)
tiltle: Ol' Kentucky Light
music: Americana
release: 2022
distribution: CRS
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Lara Taubman

© Rootsville 2022


Wanneer promotor Hans Broere je iets toestuurt is dit iets om zo maar op de stapel te belanden en deze Lara Taubman is daarop geen uitzondering. Haar nieuwe album 'Ol' Kentucky Light' had geen betere geboorteplaats kunnen hebben dan haar huidige thuis in New York City.

Het idee voor dit album kwam op een warme dag in juli in Manhattan in 2021. De druk van de hitte lag op haar en het gospelnummer "If I Can Help Somebody" speelde in haar oren, de versie gezongen door Mahalia Jackson. Zo ontmoette ze toevallig producer en drummer Steven Williams en ze realiseerde zich dat dit de persoon was die haar kon helpen bij het maken van "Ol' Kentucky Light".

Het genre van gospel van Mahalia Jackson, Mavis Staples, The Staples Singers en anderenwas de inspiratiebron voor veel van de nummers voor dit album. De grimmige maar rijke opnames van hun stemmen is het gevoel dat Lara wilde creëren terwijl ze de nummers schreef. 2021 was het jaar waarin ez een aantal klassieke gospelnummers begon te coveren. Het zingen van die diepe, helende klanken bracht iets dieps teweeg bij haar in lichaam en geest.

Met de nummers op "Ol' Kentucky Light" is het alsof een persoonlijke onderdompeling in overgave, genade en liefde je meeneemt. De roots in de Appalachische muziek liggen niet ver van klassieke gospelmuziek. De twee soorten muziek hebben zich historisch altijd vermengd. In zekere zin hebben deze nieuwe nummers Lara Taubman dichter bij mijn zuidelijke achtergrond gebracht, maar op een diepere en meer spirituele manier.

tracks:

01 Darkness Before Dawn
02 Ol' Kentucky Light
03 Silver Lining
04 Come To Me
05 The Other Side Of The River
06 Mercy
07 Lamb To The Slaughter
08 The Water
09 Bird With A Broken Wing
10 Grace