© Rootsville.eu

Laura Tate (US)
tiltle: Smokey Tango
music: Blues
release date: september 16, 2022
label: Blue Heart Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Laura Tate

© Rootsville 2022


Extreem bluesy maar ook bijzonder soulvol, zo zullen de liefhebbers van Laura Tate haar ook verwelkomen op het nieuwe album 'Smokey Tango'. Laura groeide op met luisteren naar alles, van rock-'n-roll en Motown tot showdeuntjes en soulvolle ballads. Ze houdt van Tony Bennett, Billie Holiday, Ella Fitzgerald en andere grootheden uit het verleden, samen met de Beatles, James Brown, Bonnie Raitt, Carole King en Linda Ronstadt.

Nadat ze naar Los Angeles was verhuisd, kreeg Laura's muziekcarrière een boost toen ze ook op televisie begon te acteren met optredens in programma's op elk groot netwerk en HBO. Door overdag aan sets te werken, kon ze observeren en leren van enkele van de beste regisseurs en producenten in het vak. 's Nachts zong ze met haar band en andere muzikanten op locaties in heel Zuid-Californië.

Laura werkt zelf als regisseur en producer en werkte samen met topmuzikanten aan muziekvideo's door het hele land. Tegenwoordig werkt ze graag samen met getalenteerde videografen en studiomuzikanten aan haar eigen video's. Een van haar documentaires, 'Held in Trust', verteld door Ossie Davis en wijlen Colin Powell, oogstte nationale bekendheid en ontving de PBS Golden Apple for Education en werd opgenomen in de filmarchieven van het Smithsonian Institute. Tegenwoordig woont Laura in El Paso, een unieke en levendige gemeenschap aan de rand van Texas, New Mexico en Mexico.

Deze 'Smokey Tango' is een blend van blues met soul met een jazzy insteek en wordt gekruid door heerlijke NOLA geluiden waarbij het genieten is vanaf nummer one. En dat nummer is een beklivende versie van 'Yellow Moon' van de Neville Brothers, een nummer waar al het goede van muziek samenkomt. De titeltrack 'Smokey Tango' brengt dan weer jazz op het voorplan maar dessalnietemin is dit swingend en zwoel genieten.

De gitaarintro op 'Against My Will' doen me meteen nostalisch terugblikken op de soulballad van 'The Manhattans' en zo blijf je meteen ook aan je speakers gekluisterd. Op 'Champagne Melody' brengt Laura Tate ons naar de straten rondom 'Bourbon Street' en daar blijven we met de funky grooves op 'Rougarou'. Kippenvelmoment dan maar weer met haar versie van 'Smoke On The Water' van de rockband Deep Purple. Afsluiter is 'Lovers Game' en dan rest je maar één ding en dat is drukken op repeat...


tracks:

01 Yellow Moon
02 About To Get Gone
03 Smokey Tango
04 I Heard A Rumour
05 Against My Will
06 Champagne Melody
07 Rougarou
08 A Certain Guy
09 Smoke on The Water
10 It Tears Me Up
11 School Boy Love
12 Lovers Game