© Rootsville.eu

Les Fradkin (US)
tiltle: The Cross In The Sky
music: Rock - Pop
release date: 2022
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Les Fradkin

© Rootsville 2022


Les Fradkin is een succesvolle songwriter/componist uit de jaren 70, leadgitarist en een van de originele leden van de populaire Broadway-show "Beatlemania". Hij was een pionier op het gebied van gitaarsynthesizers en tapeloze opnames in de jaren '80, een neoklassieke gitaartrendsetter in de jaren '90 en is nu een vernieuwer van de 21e eeuw als een virtuoze MIDI-gitarist. Als klassiek geschoolde muzikant en als rockgitarist, heeft hij succes gevonden als artiest, componist en producer bij MGM Sunflower, ESP-Disk, Bell, Arista, RCA en Laurie Records. Les heeft de bekende hit "La Chansons Des Souvenirs" ("Song Of A Thousand Voices") geschreven voor de beroemde Franse zangeres Mireille Mathieu op het Philips-label en dit nummer is ook opgenomen in een hitversie op RCA Victor (nu Sony /BMG) door het Latin Pop-icoon Roberto Jordan ("Donde"). Hij werd oorspronkelijk ontdekt en ondertekend door John Hammond Sr. in Columbia in 1969.

In 1976 werd Les geselecteerd uit duizenden andere auditie-gitaristen om te verschijnen in de originele cast van de hit Broadway-musical "Beatlemania" die leadgitaar speelde en de rol van "George Harrison" in New York City, Los Angeles en Chicago naast Paul McCartney lijkt op en klinkt hetzelfde Mitch Weissman. Gedurende twee en een half jaar, van mei 1977 tot oktober 1979, was elke show (inclusief meer dan 1000 in New York alleen al) uitverkocht en werden de Beatlemania-muzikanten al snel beroemdheden met tijdschriftcoververhalen ("Newsweek","Time", "People ", "Rolling Stone") en vele grote tv-show optredens. Met zijn gitaarspel in de internationale schijnwerpers van de show, ontwikkelde Fradkin een cult-aanhang die zijn carrière gretig volgde en van hem een ​​beroemdheid maakte onder gitaarfans.

In de jaren 80 pionierde hij met de introductie van tapeloze MIDI-opname en MIDI-gitaar, waarbij hij vele nationale jingles en tv-filmmuziek scoorde met Score Productions, ABC-TV en NBC-TV, waaronder een 4-jarige periode van componeren en programmeren voor de Soap Opera "One". leven om te leven". Hij is nog steeds een van de meest vooraanstaande virtuozen van 12-snarige en MIDI-gitaar in de wereld van vandaag en is lid van de Television Music Producers Hall Of Fame voor zijn werk in TV Composing and Programming. In 2004 nam Les op met Nokie Edwards van The Ventures (“Here Comes The Sun” en “Rock ’n Roll, Part 2”) en Les verscheen live op het podium met The Ventures als 2e leadgitarist. Hij is te zien in het succesvolle boek "mp3 For Dummies" en zijn surfmuziek heeft succes gehad met 16 #1-hits op mp3.com en is ook te zien in de film "Accidental Icon-The Real Gidget Story".