© Rootsville.eu

Little Mouse & The Hungry Cats (F)
tiltle: Voodoo Works
music: Blues
release date: january 07, 2022
label: Volcanic Records
info artist: Little Mouse & The Hungry Cats


© Rootsville 2022


Rauwe en howlin' voodoo blues. Dat is het recept van de uit Frankrijk afkomstige "Little Mouse & The Hungry Cats". Deze band bestaat reeds drie jaar en deelden reeds pdoia met namen als Erja Lyytinen, Kenny Neal, Eddie Cotton Jr, Thorbjorn Risager. in 2019 waren ze de finalisten van de Franse editiie van de "Blues Challenge".

Hun blues combineren ze soms met jazzy, soul, funk langs de Mississippi via Highway 61 richting het diepe zuiden. Elk instrument heeft een prominente plaats in deze adembenemende orkestratie. . Op gitaar blinkt Jean-Christophe Sutter, tenor van de zes snaren, uit met zijn vakkundig afgemeten akkoorden en zijn scherpe riffs. Virtuoos op de keyboards, Richard Addéo geeft zich naar zijn hart om ons te behagen met zijn waanzinnige of gewogen vluchten volgens het tempo. Respectievelijk op bas en achter drums en cimbalen zorgen Eric Courrier en Denis Maisonneuve voor een feilloos ritme. Beide zijn de metronomen, de pilaren van de tempel waarop de groep met vertrouwen kan leunen. Aanwezig op dit album laat de kopersectie bestaande uit Régis Pons op trompet en Eric Pigeon op saxofoon het niet los. De noten smelten samen als een groot aantal sterren die deze New Orleans-touch accentueren. Let ook op de aanwezigheid van twee zangeressen, Céline Chevalier en Aurélie Berton.

Met de titeltrack "Voodoo Works" leveren ze hier hun singnature af, daar waar ze met "Bring Your Love Home" de footstompin" blues even aan de kant schuiven. Het jazzy aspect van de groep kan je beleven bij het beluisteren van "Just Live Layla". Op "Words" kan je de heerlijke resonator klanken ervaren daar waar ze op " I Didn't Know Him" de ol'school swingin' tour op gaan. Dit album 'Woodoo Works' is een van de essenties van de blues, van diegene die je niet opbergt, die altijd in de buurt van de draaitafel blijven. Als je op een ochtend wakker wordt met een depressieve blues, op de playerl op 'aan' drukt, het volume hoger zet, is dat het beste medicijn om je blues in de ziel te genezen!

 

tracks:

01 House of Blues
02 Voodoo Works
03 Bring Your Love Home
04 Mister Stupid
05 Just Live Layla
06 Lock Him Up
07 Undertaker's Love
08 Words
09 I Didn't Know Him
10 Try