© Rootsville.eu

Lucky Came To Town (B)
tiltle: Decemberr Sessions
music: Americana
release date: 2022
label: independent
info artist: Lucky Came To Town


© Rootsville 2022


Mijn eerste kennismaking met deze Americana band van eigen bodem dateert van een concert uit 2018. Deze 'December Sessions' werd 'live' opgenomen in de 'Sixstring Studio' te Aarschot. Deze band bestaat uit 4 mannen en een vrouw en brengen Americana van een hoog niveau. Ze nemen je mee op een trip in de sfeer van een John Prine, Steve Earl of een Townes Van Zandt.

Mysterieus openen ze hier met het dromerige 'Ghost of the Mississippi' een nummer waarin de mooie harmonieuze zang van Annemie Moons wel dadelijk tot zijn recht komt. Deze 'Lucky Came To Town' vond zijn oorsprong toen Kim Van Weyenberg aka Rain Dog voor zijn solo project even een sabbat periode in kwam te lassen. Zijn muziek ontstaat veelal uit de vele reizen richting Amerika en je zou kunnen stellen dat deze band een verlengde is van 'Rain Dog'.  De bluesy stem en rokerige sound waren een nieuwe stap richting ruime horizonten.

Nummers als 'Home Ground' en 'My Love is True' geven perfect het beeld weer hoe deze 'Lucky Came To Town' hun reis willen verder zetten. 2020 is een jaar dat eeuwig in ons geheugen zal gegrift blijven door Corona maar ook door het heengaan van songwriter John Prine. Zijn "Angel of Montgomery' zal evenwel ook eeuwig in ons hoofd ronddwalen en ook de versie van "Lucky Came to Town' kan er eentje zijn dat mee zal reizen naar ieder optreden van deze band.

Op deze EP vinden we ook nog bonus tracks als 'Beyound Love' en het met bluegrass geïnfiltreerde 'Wagon Wheel' terug, en zo zitten we meteen bij alweer een al even onsterfelijk nummer van Bob Dylan en de 'Old Crown Medecine Show'. Heerlijk ontspannend schijfje van deze 'Lucky Came To Town' en wij blij dat ze juist in ons stationneke zijn gestopt. Deze travellers zijn naast Kim Van Weyenbergh en Annemie Moons ook nog Dimitri Laes, Bart Steeno en Joost Buttiens. De reisleider was Dave Elli.

tracks:

01 Ghost of the Mississippi
02 Hold Back Time
03 Home Ground
04 My Love is True
05 Angel of Montgomery
06 Beyound Love
07 Wagon Wheel
08 My Love is True (Alternative Take)

musicians:

The Storyteller: Kim Van Weyenbergh – Vocals and Guitar; The Key Keeper: Dimitri Laes - Keys; The Brother Whip: Bart Steeno - Drums; The Devil's Backbone: Joost Buttiens - Bas ; The Girl of the North Country: Annemie Moons - Vocals and Harmonica