© Rootsville.eu

Mama's Biscuits (F)
tiltle: Love Advice
music: Blues - Rhythm 'n Blues
release date: 2022
label: independent

info artist: Mama's Biscuits

© Rootsville 2022


Met deze 'Mama's Biscuits' verzeilen we in Frankrijk en krijgen we door de soulvolle stem van frontvrouw Véronique Sauriat een mix van deep blues, soul en old school rhythm 'n blues. Deze Mama’s Biscuits zijn ontstaan in 2001 en met ‘W.O.M.A.N’ brachten ze in 2005 hun debuutalbum op de markt. In Frankrijk vielen ze al meteen in de prijzen waardoor de toonaangevende blues festivals zoals Cognac Blues Passions en Cahors onmiddelijk veroverd werden.

In 2012 brachten ze het album 'Evil Gal' uit wat helaas pas een paar jaartjes later onze aandacht kwam te bereiken. Veronique, een Evil Gal, trakteerde ons destijds op een portie soul & swing en daar is ook nu met het album 'Love Advice' nog niets aan veranderd. Alleen de bezetting van deze Mama's Bicuits is danig onder handen genomen, in die mate zelfs dat enkel Véronique Sauriat en toetsenist Bala Pradal zijn overgebleven.

Openen doen ze met een deep bluesje van Nina Simone en op deze 'Do I Move You' wordt het nummer al dadelijk toonaangevend voor de rest van dit album. Ook harmonica virtuoos Vincent Bucher laat hier horen waarom hij deze 'Mama's Biscuits' komt aanvullen. Vervolgens wordt het gaspedaal wat ingedrukt met het bluesy en swingende 'Love Advice', een original van de hand van Véronique Sauriat en gitarist Jérémie Tepper.

Verder gaan ze met een oldie van Big Joe Williams waardoor het rhythm 'n blues gehalte met 'Baby Please Don't Go' de hoogte wordt ingestuwd. Om in dezelfde ingeslagen weg verder te gaan met John Willei John's 'Need Your Love So Bad' uit 1955. Eentje dat wereldbekendheid verwierf in 1968 door de versie van 'Fleetwood Mac' en waarop dat Jérémie Tepper zich outstanding toont op de bluesgitaar en daardoor een perfecte match is voor 'Mama's Biscuits'.

Openend met een montome intro krijgen we dan 'No One' van Doc Pomus en Mort Shuman. Een laid back gebracht bluesje in vaudeville stijl waarbij ook Vincent Buchetr zijn harmonica skills terug laat bewonderen. Het opwekkende 'I Don't Care' is dan weer van de hand van Véronique en bevestigd ze zo haar talenten als songwriter. 'I Don't Love You No More' kan je meteen als een floorfiller bestempelen en mede door de Didier Marty ligt het soul gehalte hier enorm hoog. Vervolgens krijgt Véronique als songwriter hulp van Linda Harris en Maru Guillou en groeien de verliefde harten onder ons naar elkaar toe op het prachtige bluesje 'Broken Girl'. Oh, wat mooi die connectie tussen de soulvolle stem en prachtige gitaarrifjes.

Nog een original is het jazzy 'J'ai Jeté L'éponge' waardoor het in kleinere clubs bijzonder stil zal worden waardoor we verder worden bediend op onze wenken met de tearjerker 'I Can't Be All Bad'. Een R&B hipshaker is er vervolgens met Carol Ford haar "Run Baby' uit 1964, een nummer dat als gegoten is voor deze 'Mama's Biscuits'. Afsluiten doen ze volledig in bluesy stijl met de traditional 'Going Home' en wat nu? Nu maar de tam tam laten werken om deze 'Mama's Biscuits richting België en onze festivals te krijgen en ook een tip naar onze vrienden van 'Bay-Car Blues'. Top plaat!

tracks:

01 Do I Move You
02 Love Advice
03 Baby Please Don't Go
04 Need Your Love So Bad
05 No One
06 I Don't Care
07 I Don't Love You No More
08 Broken Girl
09 J'ai Jeté L'éponge
10 I Can't Be All Bad
11 Run Baby
12 Going Home

musicians:

Véronique Sauriat: vocals
Jérémie Tepper: guitar
Hervé Guillet / Bruno Maurin: bass
Christophe Garreau: Contrabass

guests:

Bala Pradal : piano / orgue
Vincent Bucher : harmonica
Didier Marty : saxophone