© Rootsville.eu

Margot Merah (NL)
tiltle: Take Heart
music: Singer-songwriter - Folk
release date: februari 13, 2022
label: independent
promotion: Klanderman Promotion
info artist: Margot Merah

© Rootsville 2022


Margot Merah is een folksinger en songwriter uit Nederland en heeft over de hele wereld getourd. Verhalen vertellen is waar het in de volkstraditie om draait en dat is wat Margot graag doet. Verhalen over het leven, eenvoudig en klein met oog voor detail en het grotere geheel. Margots muziek is troostend, hoopvol en melancholisch. Akoestische folksongs die je de ene keer doen denken aan het landelijke Ierland en de andere keer meenemen naar de New Yorkse folkscène van de vroege jaren zestig.

Zo was het ook ergens tijdens een sessie dat Margot in 2011 met Sophie Jana in contact kwam waaruit dan "The Lasses" kwamen te ontstaan. Een duo waarbij de link naar folk uit Ierland en Schotland al vlug kon gelegd worden. Een jaartje later kwam hun album "The Lasses" uit en in 2019 volgde het album "Undone". Met deze titel in gedachte zal Margot Merah na 4 albums als duo en na 20 jaar touren misschien wel besloten hebben om eens een solo album op te gaan nemen.

Haar wil geschiede en zo verschijnt op 13 februari haar debuutalbum "Take Heart". Het album bevat elf nummers. Negen originelen, één onuitgebracht nummer geschreven door Timothy Hull en één cover van Amerikaanse folkies Johann Wagner & Gregory Alan Isakov. Op het album wordt Margot ook vergezeld door Gerco Aerts (Michael Prins) en Allen Hunter (Eels).

Openingstrack "Standing Still" kwam reeds in volle pandemie periode uit als single in oktober van vorig jaar. Meteen wordt je met deze original binnen gebracht in de wereld van intieme en Keltische folk. Niet alles hoeft melancholisch te zijn want met het jazzy getinte "Know Me" doet ze meteen ook aan Madeleine Peyroux denken. Heerlijk om luisteren.

Ook het door een banjo aangestuurde "The Forest Song" kan je als een pareltje beschouwen. Nummers als "Twirl" en het afsluitende "Calling You On" nemen je mee in een dromerige wereld zonder kommer en kwel zoals we die nu kennen. Om er toch ook wat ritme in te steken is er ook nog een mix van folk en bluegrass met "Tears". "Take Heart" oooh what a carless love...

tracks:

 1. Standing Still 
 2. Know Me
 3. Victory Girl
 4. Calliope
 5. The Forest Song
 6. If I Go
 7. Bowley's Dance
 8. Twirl
 9. Hunter Moon
 10. Tears
 11. Calling You On