© Rootsville.eu

Mark Pontin Group (UK)
tiltle: Kaleidoscope
music: Bluesrock
release: march 25, 2022
label: Lunaria Records
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Mark Pontin Group

© Rootsville 2022


In tegenstelling tot hun in 2015 uitgegeven album "Textures" is deze "Kaleidoscope" er eentje dat zo veel meer bevat. Mark Pontin heeft zijn roots in Wales en dus ook zijn groep. Deze band, die draait om zanger, gitarist en frontman Mark Pontin, heeft overduidelijk de mosterd gehaald bij de bluesrock met een "+".

Een album dat op 25 maart wordt uitgegeven en 13 nieuwe originals bevat. Pontin behoudt hier, voor het grootste deel van deze plaat, zijn gevestigde ritmesectie van Callum Morgan-Jones en James Garvey, respectievelijk op bas en drums. Het geluid wordt vervolgens versterkt en uitgebreid met de gevarieerde toetsenborden van Owain Hughes, extra koperblazers en strijkers die vervolgens samenkomen voor verdere verfraaiing over een nummer van andere sporen. Hierdoor kunnen afwisselend soul en symfonische rock de strijd aangaan met mooie ballads als "Roll With Me Easy", een stuk dat begint met een klassieke intro met strijkers waarna Mark Pontin en zijn gitaar de erst doen. Betoverend Mooi.

Het album opent met een korte en suggestief intro op "Sunrise". "Everything (Today)" komt dan van de grond, een glorieus opbeurend volkslied waarbij Pontins stem zweeft boven de orkestrale achtergrond. Dit is een stijlvol nummer dat zich helemaal opbouwt, met de achtergrondzang van Ayesha Pontin die een extra dosis soul toevoegt aan deze "Kaleidoscope". We kennen deze Mark Pontin in eerste instantie en op "Starmaker" maakt hij het allemaal waar. Met de warme organ grooves is "Don't Sleep" dan weer een dromerig nummer daar waar "Forever" iets van een poppy nummer is.

Funk is dan weer het keywoord op "Freeway Fantasy" eentje met een knipoog naar Jamiroquai. Soul neemt dan de bovenhand op Everything (Tomorrow), een flash back naar de Motown era. Weer volledig opgaand in zijn muziek is het afsluitende "Phoenix" weer zo een knap stukje van zijn kunnen. De laatste secties van het nummer hebben een enorme opbouw die smeekt om te worden gehoord.

tracks:

01. Sunrise
02. Everything (Today)
03. Don't Sleep
04. This Will Be Never A Hit
05. Starmaker
06. Roll With Me Easy
07. Forever
08. Hotel Diablo
09. Hell's Kitchen
10. Freeway Fantasy
11. Waiting
12. Everything (Tomorrow)
13. Phoenix