© Rootsville.eu

Marty Winkler feat. Michael C Steele (US)
tiltle: Songs I Never Sang For My Father
music: Funk - Jazz - Pop
release date: 2021
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Marty Winkler

© Rootsville 2022


Marty Winkler (Athene, Georgia) heeft pop, jazz, folk en opera gezongen op podia van New York's Bitter End tot het Fitzgerald Theatre in St. Paul tot het Classic Center in Athene. Marty, geboren in Nebraska, uit een gezin van 14, studeerde zang aan de staatsuniversiteit en later bij Broadway-zangcoach Norman Fields. Haar cv omvat het opnemen van drie cd's, meest recentelijk "Under Your Heart", en het openen van de Minneapolis-stop van de Lilith Fair-muziektour in 1999. Simpson's en This is Spinal Tap) NPR-serie "Le Show."

Haar nieuwste album "Songs I Never Sang For My Father" werd nog net op de valreep van 2021 uitgebracht en bevat het hele spectrum van stijlen die deze Marty Winkler rijk is. Vanaf het openende en funky "Camouflage" over het dromende "Hold Me Closely" tot "What"ll I do", eentje waarbij de muziek en worden geschreven werden door Irving Berlin.

Het pop gedeelte wordt even aan de kant geschoven door het wel speciaal aanvoelende en op een ander ritme terende "Workin'". Op "Diggin' In A Hole" komt de soul bovendrijven bij Marty Winkler. Mooi zijn zeker ook de twee afsluitende ballads "Every Time I See You" en "Half The Sum". "Songs I Never Sang For My Father" is een 11 nummers tellend album waarbij ze alle nummers brengt doordrenkt met liefde voor de muziek.


tracks:

01 Camouflage
02 Hold Me Closely
03 I Was Dreaming of a Girl Like You
04 Continuing
05 Duluth
06 What"ll I do
07 Workin'
08 Then Came Delaney
09 Diggin' In A Hole
10 Every Time I See You
11 Half The Sum