© Rootsville.eu

Matt Lomeo (US)
tiltle: When You Call
music: Soulvolle Blues
release date: june 24, 2022
info artist: Matt Lomeo
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2022


Matt Lomeo, geboren in Uttica, New York, ontving zijn eerste mondharmonica op 9-jarige leeftijd. Hij begon al snel te zingen en in bands te spelen met zijn oudere broer Adam op gitaar, en in 1999 werd hij de jongste artiest die ooit werd uitgenodigd om op te treden op een Woodstock-festival op 10-jarige leeftijd. Vroege ontmoetingen met straatvechters Little Charlie & The Nightcats en harpvirtuoos Sugar Blue moedigden de broers aan, en ze bleven optreden tijdens Matts tiener- en universiteitsjaren.

Nadat hij naar Memphis was verhuisd en een huisoptreden had verdiend in Club Handy aan de wereldberoemde Beale Street, ontwikkelde Matts showmanschap zich snel en brachten diverse door toerisme gedreven sets nieuwe invloeden met zich mee. Nu in LA, organiseert Matt de dinsdagavondje in een 32 Pub van Ierland, een van de belangrijkste Americana-ontmoetingsplaatsen in Zuid-Californië. When You Call, zijn eerste volledig originele album, onthult een overtuigende vocalist doordrenkt van blues en een diverse songwriter. De grootste invloeden van Matt zijn onder meer harmonica-grootheden Junior Wells en George "Harmonica" Smith en vocalisten Frank Sinatra, Elvis Presley, Marvin Gaye en Johnnie Taylor.

'When You Call' is Matt Lomeo's eerste volledige, volledig originele werk. Geproduceerd door Grammy-genomineerde Terry Wilson (Teresa James & The Rhythm Tramps), When You Call is een op blues gebaseerde nummers gevuld met opzwepende zang, innovatieve harmonica-solo's en ondersteuning van een band van hoogstaande sessiespelers uit Los Angeles. Het werd uitgebracht op 24 juni 2022 met steun van Frank Roszak Radio Promotions.

tracks:

1. One More 1&1 3:41
2. Unsentimental You 2:53
3. Accepting Applications 3:35
4. She Was the Best 3:53
5. When You Call 4:35
6. Got a New Woman 3:44
7. 27 3:07
8. Take the Boulevard 4:03
9. Outside of a Song 3:17
10. Why Do I Cry? 2:40
11. Van Nuys Blues 4:33
12. Took My Bar and Lead Me 4:53
13. When You Call (Reprise) 2:05

musicinas:

Matt Lomeo-harmonica/vocals
Billy Watts-guitar (Eric Burdon, Mojo Monkeys, Teresa James)
Terry Wilson-bass/co-writer 5, 8, 11, 12 (Teresa James, Eric Burdon, Jimmy Reed, Backstreet rawler)
James Cruce-drums and percussion (J.J. Cale, Eric Clapton, John Hammond)
Teresa James-piano and vocals
Kevin McKendree-B3 and wurlitzer
Darrell Leonard-horns
Paulie Cerra-tenor sax