© Rootsville.eu

Matty T Wall (Aus)
tiltle: Live Down Underground
music: Blues - Bluesrock
release date: june 03, 2022
info artist: Matt T Wall
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2022


De blues is muziek die met treinen en stoomboten van de Mississippi Delta naar de neonstraten van Memphis, Chicago en St. Louis reisde. Voor MattyTWall - een gitarist, zanger, songwriter en bandleider - is het het bovennatuurlijke geluid dat de oceaan overstak naar Perth, Australië om zijn verbeelding te prikkelen en kracht te geven aan zijn kunst. Een jonge man met een oude ziel: Matty is verbonden met muziek met een schat aan geschiedenis terwijl hij een diversiteit aan genres destilleert tot zijn eigen door blues beïnvloede soul-, jazz- en rocksignatuur.

Als gitarist wringt Matty rauwe emoties uit losse noten, waarbij hij de snaren van een Les Paul uitrekt en buigt tot overtuigende en menselijke klanken. Hoewel hij in staat is tot razendsnelle leads, drijft hij ook de beat aan met percussieve interpunctie en solide zekerheid. Met zijn zang kronkelt hij langs de lijnen van de gitaar. "Ik vind het leuk om mijn stem als een ander instrument te gebruiken", bekent hij. Hij zegt dat zijn liedjes voornamelijk riff-gedreven zijn, en hij verzamelt zijn muzieknotaties in een catalogus van 50-100 concepten die hij kan oproepen wanneer tekstuele inspiratie toeslaat.

Van zoete blues tot gruizige, stampende, blues-rockende beats, en nu met zeven nominaties in de Independent Blues Awards, een West-Australische muziek Award winnen en drie back-to-back Nummer een Australian Blues-albums, dit is een uitbraak Australische bluesartiest die je niet wilt mis het zien. De Matty T Wall-band keert gemotiveerder terug op het podium en verslavend elektrisch dan ooit met twee moordende ritmelegendes van de scene, Ric Whittle op drums en Leigh Miller op bas gitaar. Terwijl de muziek die Matty speelt wortels heeft in het verleden is hij een zeer kunstenaar in het heden. Door zijn eerbied voor historische muziekvormen, dat is hij niet emuleren, maar het herdefiniëren van deze geluiden, zoals hij introduceert klassieke genres voor nieuwe luisteraars en investeerders ze met zijn eigen handelsmerk.

Uit West-Australië kondigt Matty T Wall, buitengewone bluesgitarist, zanger, songwriter en bandleider zijn nieuwe live-album Live Down Underground aan, dat op 3 juni uitkomt. De zevenvoudig genomineerde voor de Independent Blues Award en winnaar van de Western Australian Music Award, heeft drie back-to-back nummer één Australische bluesalbums en een nieuw album dat je niet wilt missen. Zijn laatste plaat Transpacific Blues Vol.1 bevatte enkele van de beste gitaristen uit de internationale muziekscene, waaronder Eric Gales, Walter Trout, Kirk Fletcher, Dave Hole en Kid Ramos.

tracks:

  1. Broken Heart Tattoo
  2. Slideride
  3. Burnin Up Burnin Down
  4. Walk Out The Door
  5. Scorcher
  6. This Is Real
  7. Voodoo Chile
  8. Sophia’s Strut
  9. Smile