© Rootsville.eu

Mean Mary (US)
tiltle: Portret of A Woman (Part 1)
music: Singer-songwriter
release date: july 22, 2022
label: Woodrock Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Mean Mary

© Rootsville 2022


Mary James AKA Mean Mary, is een Amerikaanse singer-songwriter, multi-instrumentalist, romanschrijver, producer en YouTube-persoonlijkheid. Ze is beschreven als iemand met "het unieke vermogen om een verscheidenheid aan muziekstijlen met elkaar te combineren, wat een breed publiek kan aanspreken en haar jeugd is beschreven als een nomadisch leven dat zo uit een avonturenroman had kunnen worden geplukt.

Het komt niet vaak voor dat de woorden gezond en innovatief samen kunnen worden gebruikt om: een kunstenaar beschrijven, maar dat is het geval met Mean Mary Mean Mary. Nogmaals, ze komt tevoorschijn Mary met een album dat de luisteraar rechtstreeks meeneemt in een magische wereld van verhalen en klinkt.

Portret of A Woman (deel 1) is geen studio-opname op basis van schilderen maar een ingewikkelde creatie die bij elke luisterbeurt meer tot leven komt. Mary heeft haar levert elk aspect van het album in, van produceren tot schrijven tot optreden, maar ze wordt ook vergezeld door een getalenteerde groep mensen, waaronder haar familie haar broer, Frank James brengt extra plezier in de nummers met zijn baritonstem en uniek 12-snarig gitaarspel terwijl haar moeder, Jean James meeschreef aan verschillende van James van de liedjes.

Aangezien Mary en Jean beide bekroonde romanschrijvers zijn, is het nee wonder dat dit album vol humor en plotwendingen zit. De teksten en deuntjes naadloos verstrengelen rond Mary's sprankelende instrumentatie op banjo, gitaar en viool, maar het is de opwindende stem van Mary die je voorbij de 'Bridge Out'-bord rechtstreeks naar 'No Man's Land' en wensend dat je de . kon kijken ‘Clouds Roll By’ voor altijd.


tracks:

1. Cranberry Gown (4:44)
2. Bridge Out (5:19)
3. Merry Eyes (1:18)
4. No Man’s Land (4:47)
5. A Kiss Can Hide Two Faces (4:01)
6. Only Time to Pray (3:43)
7. Big Tour Bus (3:49)
8. Bette, Come Back (4.21)
9. Old Banjo (3:55)
10. Butterfly Sky (2:07)
11. Clouds Roll By (3:24)