© Rootsville.eu

Michael Rubin (US)
tiltle: I'll Worry If I Wanna
music: Blues
release date: april 19, 2022
label: Many Hats Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info band: Michael Rubin

© Rootsville 2022


Weerom een ontdekking deze plaat van Michael Rubin, meteen ook zijn solo debuut. Met zijn album "I'll Worry If I Wanna" brengt hij ons 9 nummers waarbij je onbezorgd verder de dag kan aanvatten. Het is zeker en vast niet zijn toonvastheid maar de mix van mooie ballads, zijn uitsekend harmonica spel en niet in het minst een tussenstop in New Orleans zoals op "Go Milk Your Own Cow" die je van hem doet houden.

Michael heeft jarenlang als sideman gespeeld en is afkomstig uit Austin Texas. Hij leerde pas op jeugdige leeftijd harmonica spelen en is zo uitgegroeid tot een multi-instrumentalist. Het album werd samen met Josh Fulero als mede-producer en huist 9 originals. Verder werkten aan dit album mee; Michael Archer, Mike Keller en Mark Hays, dit met nog enkel gast muzikanten.

Opener is "Little rabbit" en meteen voel je de oprechtheid van Michael's blues. Op "Kama Sutra Girl" ontdenk ook de skills van Michael op de diatonische harmonica. Na de tussenstop in NOLA hoor je met "Old Rodeo Dreams" een mooi country bluesje. Nogmaals het is going by feel op dit album. Met een mix van jazz en rumba tovert hij "Can We Break up Again" om tot een angenaam bluesje.

Op en top harmonica blues is het resultaat van deze ""I'll Worry If I Wanna" zoals de shuffle "Beer Belly Baby". "Fourth Coast" is dan de instrumentale outswinger van een toch aangenaam album...

tracks:

1. Little Rabbit
2. Go Milk Your Own Cow
3. Old Rodeo Dreams
4. Kama Sutra Girl
5. Can We Break up Again
6. I'll Worry If I Wanna
7. Beer Belly Baby
8. Chain Letter Blues
9. Fourth Coast