© Rootsville.eu

Mick Kolassa (US)
tiltle: I'm Just Getting Started!
music: Blues
release date: july, 2022
label: Endless Blues Records
info artist: Mick Kolassa
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2022


Wanneer er een nieuw album van "Mick Kolassa" aka Michissippi Mick in de bus valt komt deze zonder meer bovenaan het stapeltje terecht. Mede doordat de laatste albums er ook een bijdrage is van Jeff Jensen en zijn kornuiten. De in Michigan geboren Mick Kolassa woont al meer dan vijfentwintig jaar in het grotere gebied van Clarksdale, Mississippi. Na jaren van songwriting besloot Kolassa zijn debuutalbum op te nemen en schakelde hij zijn vriend Jeff Jensen in als producer. Hij realiseerde zijn "Labour of Love" in 2014, waarbij hij "Michissippi Mick" vrijgaf en alle netto-opbrengsten schonk aan The Blues Foundation. Het proces dat elk jaar werd versterkt, zou Kolassa een ander album maken met Jensen als producer.

De albums werden kritisch goed ontvangen door de bluesgemeenschap. In 2017 nam Kolassa zijn vijfde album "Double Standards" op, een album met duetten met Sugarray Rayford, Annika Chambers, Victor Wainwright, Tas Cru, Eric Hughes, Gracie Curran, Tullie Brae en anderen. Meer albums volgden, waaronder zijn laatste album "Blind Lemon Sessions" dat in 2020 uitkwam. Vorig kwamen ze zelfs twee album op ons af waaronder ook een prachtig Kerstmis album.

Deze 'I'm Just Getting Started' staat als nr.11 op zijn conto en bevat 12 tracks waarbij hij nogmaals de skills van zijn songwriting in de spotlights komt te zetten. Nummers die gaan van bluesy tot soulvol zoals te horen en wordt er zelfs tijd genomen om eentje van John Hiatt op te diepen. Ook nu is er zekere diversiteit te bespeuren in Kolass's blues en zo kunnen we ook meteen nog eens de skills van een Jeff Jensen beluisteren, trouwens is Jeff ook de producer van de plaat.

Openen doet Mick met een original en tevens de titeltrack van het album en meteen is daar ook het zalige gevoel dat deze bluesman steeds bij me opwekt. Meteen is het ook terug genieten van de warme klankkleur van "Michissippi Mick". Vervolgens is er het mooie 'What Can I Do? en wordt het middelpunt verlegd naar de easy listening van de blues. Een nummer waar ook ene Dexter Allen zich manifesteerd op gitaar. ' Leavin' Trunk' is er eentje van wijlen 'Sleepy John Estes', een iemand die ook gekend was bij de cigar-box liefhebbers. De funky bas is tevens ook van Dexter Allen.

Funky grooves krijgen we ook op 'That Kind Of Man' , 'Real Man' en ' Hardhearted Woman'. Prachtig wordt het ook wanneer de immense hit van 'Pacific, Gas & Electric' uit 1970 en 'Are You Ready?' hier zo een gospel jasje krijgt aangemeten. Afsluiten doet Mick Kolassa weerom met een eigen nummer en zo doet 'How Much Can I Pay You?' ons al vooruit kijken, op naar nummer 12....want Mick, hij begint pas.

 

tracks:

1 I'm Just Getting Started 2:41 (M Kolassa)
2 What Can I Do? 2:52 (M Kolassa)
3 Bigger Dreams 2:22 (M Kolassa)
4 Alibis and Lies 5:21 (Steve Pasek)
5 Leavin' Trunk 3:55 (Sleepy John Estes)
6 That Kind of Man 4:20 (M Kolassa)
7 Are You Ready? 4:01 (Charlie Allen & John Hill)
8 Take Me Away 4:54 (M Kolassa)
9 Trying Not to Let the Darkness In 4:14 (M Kolassa)
10 Real Man 2:43 (John Hiatt)
11 Hardhearted Woman 3:09 (M Kolassa)
12 How Much Can I Pay You? 4:04 (M Kolassa)