© Rootsville.eu

Mick Kolassa (US)
tiltle: For The Feral Heart
music: Blues
release date: december 02, 2022
label: Endless Blues Records
info artist: Mick Kolassa
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2022


Wanneer er een nieuw album van "Mick Kolassa" aka Michissippi Mick in de bus valt komt deze zonder meer bovenaan het stapeltje terecht. Mede doordat de laatste albums er ook een bijdrage is van Jeff Jensen en zijn kornuiten. De in Michigan geboren Mick Kolassa woont al meer dan vijfentwintig jaar in het grotere gebied van Clarksdale, Mississippi. Na jaren van songwriting besloot Kolassa zijn debuutalbum op te nemen en schakelde hij zijn vriend Jeff Jensen in als producer. Hij realiseerde zijn "Labour of Love" in 2014, waarbij hij "Michissippi Mick" vrijgaf en alle netto-opbrengsten schonk aan The Blues Foundation. Het proces dat elk jaar werd versterkt, zou Kolassa een ander album maken met Jensen als producer.

Met opener 'Running To You' zit er meteen ook een dosis rock 'n roll in deze 'For The Feral Heart', zijn nieuwste album. Op het jazzy gerelateerde 'Elegant Angel' krijgt hij de medewerking van Memphis based gitarist Mario Monterosso. Op het slowbluesje 'Love Ain’t Supposed to Make You Cry' krijgen we een voorturend uitwisselen van gitaarlicks tussen Mick en Jeff Jensen. Ook met 'Easy To Love' komt het jazzy gevoel terug bovendrijven waardoor dit album weerom geliefd zal worden door een brede kern van blues liefhebbers.

Door een nummer als ' Forever Sometimes' weet Mick Kolassa reggea en liefde in een nummer te bundelen en met "Hold On' zoekt hij de Carrebean ritmes op wat het album dan weer dat gene geeft waarbij we ons thuis voelen. Lekker meewiegend op deze tunes. Het lijkt er wel op of jazz en blues bij Mick Kollasa één komen te worden, luister maar eens naar de mooie en sentimentele afsluiter 'As Time Goes By'. Michissippi Mick always good!

tracks:

1. Running to You
2. Elegant Angel
3. Feeling Alright
4. Love Ain’t Supposed to Make You Cry
5. Easy to Love
6. I Keep Looking
7. I Left My Heart in Birmingham
8. Love in My Size
9. Forever Sometimes
10. Hold on
11. Run Away with Me
12. As Time Goes By