© Rootsville.eu

Mick Kolassa (US)
tiltle: The Call Me Uncle Mick!
music: Blues
release date: 2022
label: Endless Blues Records
info artist: Mick Kolassa
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2022


Het moet zijn dat Mick Kolassa zijn leven in de studio komt door te brengen want deze 'They Call Me Uncle Mick' is het tweede album dat dit jaar verschijnt. Mick Kolassa aka Michissippi Mick is naast blues muzikant en was hij ook nog een 'member on the board' bij de alom gekende 'Blues Foundation' in Memphis. Al meer dan 50 jaar heeft hij zijn hart verloren aan 'de' blues en is Mick een voorstander van de verschillende stijlen in onze favoriete muziek.

De in Michigan geboren Mick Kolassa woont al meer dan vijfentwintig jaar in het grotere gebied van Clarksdale, Mississippi. Na jaren van songwriting besloot Kolassa zijn debuutalbum op te nemen en schakelde hij zijn vriend Jeff Jensen in als producer. Hij realiseerde zijn "Labour of Love" in 2014, waarbij hij "Michissippi Mick" vrijgaf en alle netto-opbrengsten schonk aan The Blues Foundation.

Net als op de vorige albums is nu ook Jeff Jensen vertegenwoordigd, met als muzikant ook de producer van deze "They Call Me Uncle Mick!'. Een album met daarop 11 tracks gaande van het bawdy bluesje 'My Pencil Won't Write No More' van Bo Carter die het al op plaat zette in 1931. Na eigen originals als 'Wasted Youth', 'Used To Be', 'Why?', 'Bless His Heart' en 'The Cheese Song' grijpt Mick nu ook tegen zijn natuur in wat meer terug naar covers.

Zo krijgen we van John Prine ' Daddy's Little Pumpkin' en een prachtige versie van Hank Williams zijn 'I'm So Lonesome I Could Cry' uit 1949. Met 'Woodstock' gaan we met een nummer van Joni Mitchell terug naar de periode van dat iconische festival uit de summer of 96. "On the Sunny Side of the Street" is een lied uit 1930 gecomponeerd door Jimmy McHugh met tekst van Dorothy Fields. Sommige auteurs zeggen dat Fats Waller de componist was, maar hij verkocht de rechten op het lied. Mede door de uitvoering van Louis Armstrong werd dit nummer een jazz standard.

Afsluitend is er Mick's eigen nummer 'The Cheese Song' en hebben we weerom optimaal genoten van een heerlijk moment met de beste country blues die er is, en misschien kwam Mick Kolassa nu net uit de studio met een nieuw album. We hopen het alvast.

tracks:

1. My Pencil Won't Write No More
2. Wasted Youth
3. Daddy's Little Pumpkin
4. Used To Be
5. I'm So Lonesome I Could Cry
6. My Woman She's So Mean
7. Woodstock
8. Why
9. Sunny Side of the Street
10. Bless His Heart
11. The Cheese Song