© Rootsville.eu

Miss Bix (US)
tiltle: Bring It
music: Blues
release date: april 15, 2022
label: Blue Heart Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info band: Miss Bix

© Rootsville 2022


Leslie Letven Bixler AKA Miss Bix combineert meeslepende songteksten met gepaste vocale leveringen in een consistent boeiende hedendaagse bluesset. Deze singer/songwriter smeult door "You've Got The Nerve", roept een zeer Rickie Lee-achtige sfeer op "Cocktail Hour" en wakkert het NOLA-stijl aan op een Tiffany Ann Pollack schreef mee aan "Daddy Why".

Het concept van deze verzameling nummers is geïnspireerd op de thuisbasis van de blues, de Crossroads in Clarksdale, Mississippi. Miss Bix bracht er enkele maanden door met het onderdompelen in de cultuur en het leren van de blues van de oprichters zelf. Voor dit album "Bring It" schreef Leslie Letvin Bister 13 nieuwe tracks waarbij enkel op opener "Ain't No Such Thing" ze hulp kreeg van Ralph Carter en op "Daddy Why" ze de credits moet delen met Tiffany Pollack.

Het album brengt een diversiteit aan blues met het door op organ gedragen "You've Got The Nerve" over het jazzy getinte "Cocktail Hour". Samen met Ralph Carter tekent Miss Bix voor de job als producer. Carter die we ook nog kennen van bij Sugaray Rayford speelt op het album ook bas, percussie, gitaar en toetsen.

De rest van de spelers zijn ook top, waaronder John 'JT'' Thomas (toetsenist bij Hornsby), Gary Mallaber (drummer eerder met Van Morrison, Steve Miller en meer), bluesgitarist extraordinaire Franck Goldwasser (ook bekend als Paris Slim), saxofonist Bill Bixler en harpspeler RJ Mischo. Er staan ​​geen huurlingen op dit album. Je kunt de passie en toewijding voelen in de bijdrage van elke muzikant, evenals in Bixler's soulvolle en intieme vocale levering. Dit is een zeldzame vondst, 12 nummers die een vuist maken, in een conceptuele stroom, die doet denken aan vroeger, toen albums een verhaal vertelden.

tracks:

01 Ain't No Such Thing
02 You've Got The Nerve
03 Cocktail Hour
04 Trail Of Tears
05 The Girl You Adore
06 Red Walls
07 Cheer Up Sallie Mae
08 The Poison
09 You Don't Deserve To Be My Man
10 Daddy Why
11 You Better Believe It
12 Shake Me Discover Me
13 Movin' On