© Rootsville.eu

Mississippi Heat (US)
tiltle: Madeleine
music: Blues
release date: april 01, 2022
label: Van Der Linden Recordings
info artist: Mississippi Heat
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2022


De nieuwe van "Mississippi Heat" is er en dus alle stoelen aan de kant. Deze blues band die altijd vereenzelvigd zal worden met Pierre Lacocque brengen Chicago blues met een eigen touch. Voor het nieuwe album "Madeleine" deed Pierre Lacocque beroep op enkel gast muzikanten die wel in het oog springen. Zo is er Inetta Visor op vocals mmar niet in het minst ook Lurrie C Bell, Chris ' Hambone' Cameron, Carl Weathersby en Kenny Smith. Namen dus waardoor dit 12 nummers tellende album het laat swingen als nooit ervoor.

Aan deze kant van de oceaan hebben we toch al een tijdje niets meer gehoord van deze "Mississippi Heat" en dus werd het in alle belangstelling luisteren geblazen. De 12 originele nummers zijn geschreven door Pierre Lacocque, met uitzondering van 2 geschreven door Michael Dotson (8,11) en 1 door Inetta Visor (12, gearrangeerd door Michael Dangeroux). Het album werd opgenomen in Chicago's prestigieuze VSOP Studios en Is Mississippi Heat's 13de album.

Opener "Silent Too Long" laat het meteen swingen en is daardoor dit nummer een statement te noemen. "Havana en mi Alma" is een Latin en reggea geïnspireerd bluesje dat wordt opgedragen aan Victoria Quero Lacocque en ook de titeltack en ballad "Madeleine" is een ode voor Emma Magdalena Van der Linden.

Pierre's harmonica's grooves zijn alom aanweizg op dit album en met de vocals van Inetta Visor swingt het op deze "Madeleine" gewoon alle kanten uit. Voor diegene die hier in de Lage Landen al aan het seizoen 2023 denken, this is it. Piano blues dan met Chris “Hambone” Cameron aan de black & White keys op "Ridin' On A Hit". Afsluiter "Trouble" maakt het plaatje volledig...this can't get no better!

tracks:

01 Silent Too Long
02 Batty Crazy
03 Havana en mi Alma
04 Uninvited Guest
05 Nothin' I Can Do
06 Empty Nest Blues
07 Ridin' On A Hit
08 Everybody Do Somethin'
09 Madeleine
10 At The Lucky Star
11 Truth Like Rain
12 Trouble

musicians:

Pierre Lacocque, Harmonica
Daneshia Hamilton, Lead Vocals
Tom Holland, Guitar
Brian Quinn, Bass
Terrence Williams, Drums
Inetta Visor, Guest Star, Lead Vocals
Giles Corey, Guest Star, Guitar + Vocals
Chris “Hambone” Cameron, Guest Star, B-3 and Piano
Lurrie C. Bell, Special Guest, Guitar + Vocals
Carl Weathersby, Special Guest, Guitar + Vocals
Kenny Smith, Special Guest, Drums + Vocals