© Rootsville.eu

Misty Blues (US)
tiltle: One Louder
music: Blues - Soul
release date: 2022
label: Lunaria Records
info artist: Misty Blues

© Rootsville 2021


Na het beluisteren van hun albums "Call and Respons", "Picled and Aged, "Weed 'Em and Reap", "Weed'Em and Reep en vorig jaar "No More Blues" ben ik fan op de eerste rij wanneer er van deze "Misty Blues" nieuw werk uitkomt. Met deze "One Louder" is het dan meteen zo ver. Misty Blues is een eerbetoon aan de oudere blues die populair werd gemaakt door de gedurfde en fanatieke vrouwen van zijn tijd, terwijl ze nog steeds respect betoont aan klassieke mannelijke artiesten uit de jaren 20, 30 en 40.

De band heeft hun muzikale wortels niet helemaal verlaten en staan erom bekend dat ze hun muziek uitvoeren met een gezonde dosis blues. "Misty Blues" staat al liefst 20 jaar op het podium en brengen naast blues ook funk, soul en gospel. Naast Gia Coleman bestaat deze "Misty Blues" ook uit Bill Patriquin, Set Fleischmann, Benny Khon, Rob Tatten en Aaron Dean. Als gastmuzikanten voor dit album waren er ook nog Diego Mongue en Wes Buckley. 2019 betekende voor deze "Misty Blues" ook het behalen van de European Blues Challenge.

De in Massachusetts gevestigde bluesband "Misty Blues" zet hun wonderbaarlijke opgenomen output voort met mogelijk hun beste tot nu toe. 'One Louder' bouwt voort op het succes van hun vorige 10 albums en biedt een rijk palet aan muzikale kleuren en stijlen. Met een scala aan gastartiesten kan de band een beroep doen op de opperste talenten van Joe Louis Walker, Justin Johnson en de stem van Siriusxm Bluesville, Big Llou Johnson.

Een dynamische band, vol textuur en kleur; Misty Blues is een groep die Amerikaanse bluesmuziek belichaamt. Dit album getuigt van hun creatieve mix van stijlen, met songwriting die een fris geluid aan het genre geeft. Opgenomen in de Building Records Studio in Marlboro, NY, en gemixt door Frank Kennedy, de jarenlange ingenieur van de band, biedt 'One Louder' een reeks stijlen van met blues doordrenkte originelen op de elf nummers.

tracks:

01. A Long Hard Way (4:52)
02. Freight Car (Feat. Justin Johnson) (4:45)
03. How The Blues Feels (Feat. Big Llou Johnson) (4:18)
04. This Life We Live (3:51)
05. Birch Tree (3:14)
06. Leave My Home (4:53)
07. Hit You Back (4:28)
08. Seal Of Fate (4:13)
09. I'm A Grinder (5:14)
10. Do My Thing (4:03)
11. Take A Long Ride (Feat. Joe Louis Walker) (4:41)

musicians:

Gina Coleman - lead vocals, cigarbox guitar, guitar 7 percussion
Benny Kohn - keys, vocals
Aaron Dean - alto sax, tenor sax & vocals
Seth Fleischmann - guitar
Bill Patriquin - bass, trumpet & vocals
Rob Tatten - drums & vocals
Diego Mongue - bass

Guests:
Justin Johnson - guitar track 2
Big Llou Johnson - vocals track 3
Joe Louis Walker - guitar track 11