© Rootsville.eu

Niecie (US)
tiltle: Queen of the Hill
music: Blues - Rhythm 'n Blues
release date: 2022
label: Ride The Tiger Record

promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Niecie


© Rootsville 2022


Niecie is een "ruwe en soulvolle…..rocking blues powerhouse" die het podium heeft gedeeld met oa Koko Taylor, Larry McCray, Magic Slim and the Teardrops, voormalig Allman Brothers Johnny Neel, Outlaws gitaarslinger Chris Anderson, bluesrocksensatie Anthony Gomes en de legendarische Shaun Murphy. Niecie, een workaholic die zichzelf meedogenloos pusht om haar vak te verbeteren, staat bovenaan afspeellijsten en radiokaarten over de hele wereld, waaronder Frankrijk, Duitsland, het VK, Nederland, Australië en Canada.

Wat de blues zijn soulvolle kracht geeft, is zijn vermogen om door de glans en spit glans te snijden om rauwe, ongesneden, ongefilterde emotionele waarheid te leveren. Je kunt de blues niet zingen als je het niet weet, want de blues zal je uitkleden en je onbeschermd achterlaten langs de kant van de weg. Geboren en getogen in de Motor City, bevat Niecie's compromisloze zang de littekens van die waarheid, en het resultaat is een geluid dat elementen van haar eigen verhaal in elk nummer dat ze zingt, doordringt, waardoor het haar eigen is. Ze heeft nooit een nummer een keuze gegeven. Dat is gewoon Niecie.

Haar nieuwe album 'Queen Of The Hill' bevat 12 nummers en gaat van stevige blues over blues tot soul. Zo opent ze stevig en rockend met 'Leave It All Behind' waarna de cover '5-10-15 Hours' van Rudolph Tombs een floorfilling aanvoelend nummer is. Titeltrack 'Queen of the Hill' is een original waar een bijzonder rootsy ondertoon aan wordt gegeven.

Met 'Midnight Rain' geeft Niecie een jazzy twist aan haar blues daar waar de rhythm 'n blues oldie 'In the Basement'van Etta James en Sugar Pie DeSanto terug nieuw leven wordt ingeblazen. Afsluiten doet Niecie hier ook met een rhythm 'n bluesje uit de oude doos. Heel wat originals en enkele goede covers te beluisteren op deze "Queen of the Hill'.

tracks:

1. Leave It All Behind
2. 5-10-15 Hours
3. Queen of the Hill
4. Hidden Agenda
5. Welcome to My Web
6. Willow Tree
7. Midnight Rain
8. In the Basement
9. Nothing Left to Lose
10. Two Kinds of Men
11. Every Kinda Blues
12. The Hunter