© Rootsville.eu

Old Californio (US)
tiltle: Old California Country
music: Country Folk
release date: november 25, 2022
label: independent
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Old Californio

© Rootsville 2022


Van het getoeter van Bakersfield en de stijgende harmonieën van de kloof tot de verre geluiden van missie en ranchero, de muziek van Old Californio is net zo meeslepend als de glooiende eiken savannes onderbroken door de poëzie van John Steinbeck en Robinson Jeffers. Het is niet alleen het geluid van een westerse staat, maar de melodie van de westerse gemoedstoestand.

Country folk rockers Old Californio zijn de best bewaarde van Zuid-Californië geheim, bekend bij het kennen van de bewoners van de L.A. Americana scene, en naar whiskybars in verschillende grote hoogten met een lage luchtvochtigheid zitstokken verspreid door de westelijke staten. En naar hondsdolle cultcolle acteurs die eigenaar zijn van hun vorige vier releases, elk een juweeltje. Met Oud Californië Land dat nobele obscuriteit zou kunnen veranderen, omdat er geen betere songwriter is dan lead singer Rich Dembowski. Hij is hopeloos verliefd op de heuvels van Californië en en de buitenbeentjes zoals zwervers zelf die hier belandde. Je hoort het in elke zin van zijn liefje tenor stem.

Dus muzikaal vakmanschap van wereldklasse vindt hier plaats. Maar de deze jongens zijn lokaal, uit de San Gabriel-vallei, eentje van hard werken in de binnenstad van bungalows gemarineerd in LA nevel. De grote bergen doemen op boven je hoofd, droge kerel nog steeds wemelt het van herten, beren, coyote's, hagedissen en roofvogels, verbrijzelde bierflesjes en lege shotgun cartrid ges. Oud Californië zijn samen opgegroeid en blijven stevig geclusterd in deze e hittesmog glorieus-winter- -dat-is-ook-voorjaar flats en heuvels. Oud Californië Land is een afwijking van eerdere OC-releases, met slechts drie originele nummers. Het is een liefdevolle homa ga naar Californië country mother lode, met klassiekers als ‘Lonesome F ugitief’, ‘Lotta Love' en 'Willin'', die de geesten van het westen oproepen kustland steen. Guy Clark's 'Stuff That Works' zou een fight kunnen stoppen echt in elke honky- tonk nog steeds open van San Berdoo naar, nou ja, San Gabriel.

tracks:

1. Shorten Your List (3:57)
2. I Won’t Cry (2:41)
3. Because (2:41)
4. The Speed of the Sound of Loneliness (3:23)
5. Lonesome Fugitive (3:11)
6. Knockin’ On Your Screen Door (2:38)
7. I Say That Too (3:50)
8. Maybe It’s Time (3.36)
9. Wild Horses (4:53)10. Willin’ (4:13)
11. Stuff That Works (4:48)
12. The Cuckoo (3:39)
13. Lotta Love (3:32)