© Rootsville.eu

Peach & Quiet (Can)
tiltle: Beautiful Thing
music: Blues - Americana
release date: january 20, 2023
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Peach & Quiet

© Rootsville 2022


Twee jaar geleden het duo Peach & Quiet, alias Jonny Miller & Heather Read, reikte vanuit hun blokhut aan de westkust van Canada naar de wereld met hun debuutalbum Just Beyond the Shine. In een paar korte maanden, dat plaat stond bovenaan de hitlijsten van folk en rootsmuziek in Noord-Amerika en had airplay over de hele wereld. Recensenten waren opgetogen en noemden het "een mand vol verrassingen" 'fantastisch', 'subliem', 'uiterst origineel'. Het album werd overal geprezen Canada, de VS, Groot-Brittannië en Europa, en bereikte vier beste van het jaar-lijsten. Een van hun liedjes, ‘Flowers Grow’, werd zelfs in het Chinees vertaald. Alleen maar Beyond the Shine werd ook uitgeroepen tot Aanbevolen album van de week op de BBC De Iain Anderson Show van Radio Schotland.

Nu is het duo klaar om hun tweede album Beautiful Beautiful Thing uit te brengen in Januari 2023. Deze verzameling van 12 originele nummers bevat elementen van Americana, blues, rock en boventonen van de psychedelische rock uit de jaren 70 die opkwam van Laurel Canyon. Beautiful Thing wordt geproduceerd en ondersteund met elektrische, pedal steel en slide gitaar door de in Nashville gevestigde snarentovenaar Steve Dawson (Henhouse Studios) en beschikt over een line-up van sterspelers - Chris Gestrin Gestrin Gestrin (toetsen), Jeremy Holmes (bas) en GaryCraig (drums).

Heather en Jonny zijn allebei geboren om muziek te maken. Heathers vader was een actieve Hammond-organist tot ver in de zijne jaren tachtig en speelde bijna 70 jaar vier avonden per week optredens, zelfs voorprogramma van een opkomende zanger genaamd Tom Jones in zijn geboorteland Wales. Heather zong met hem in Legion Halls toen ze vier was. Ze nam een lange pauze van muziek om een masteropleiding te volgen en in de uitgeverij te werken, wat ze momenteel overdag doet. Ze verhuisde naar Victoria in 2013 en keerde 's nachts terug naar haar muziek, waarbij ze verschillende lokale folkbands en songwriterkringen oprichtte.

Jonny groeide op aan de westkust en was van jongs af aan ondergedompeld in muziek. Zijn moeder was de eerste vrouwelijke radio ingenieur in West-Canada en werkte bij Co-op Radio in Vancouver. Zijn vader is een reggae DJ in de V.S. en liet Jonny als heel jong kind kennismaken met reggae en Californische rock. Jonny herinnert zich dat hij onder een tafel sliep bij een Bob Marley-soundcheck. Hij begon dertig jaar geleden naam te maken als singer-songwriter en won Vancouver Island Music Awards en een People's Choice Award voor zijn videoclip Home op het Victoria Film Festival.

Heather en Jonny hebben samen een nieuw magisch album gemaakt op hun nieuwe liefdeswerk, Beautiful Thing. Hun manier om aan te kondigen dat er zelfs in deze moeilijke tijden hoop, moed en dankbaarheid is, dat het leven in deze tijden is inderdaad "een mooi ding".

tracks:

1. Beautiful Thing (2:53)
2. Calgary Skyline (3:22)
3. Pockets Empty (3:57)
4. Behind the Sun (5:49)
5. Just Before the Dawn (4:23)
6. Horse and Saddle (3:00)
7. This Time (3:43)
8. Oklahoma or Arkansas (3.35)
9. Save Me Tonight (3:03)
10. Song From a Tree (3:22)
11. That Is For Sure (2:32)
12. When You’re Gone (2:49)