© Rootsville.eu

Peter Rogan (US)
tiltle: Broken Down Love
music: Americana - Blues
release date: february 25, 2022
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Peter Rogan

© Rootsville 2022


Peter Rogan is een singer-songwriter die buiten de regio Philadelphia in de buurt van Reading, Pa woont. Peter's muziek is een mix van Americana, blues, classic rock en jazz. Hij bracht zijn eerste volledige cd uit op 1 maart 2019 en heeft zojuist zijn vervolg-cd, "Broken Down Love", uitgebracht in februari 2022.

Peter Rogan groeide op in de jaren 70 met rock en blues. Hij ontdekte jazz in zijn late tienerjaren en begon muziek serieuzer te studeren toen hij begin twintig was. Niet passend bij de haarbanden van de vroege jaren 80, verliet Peter rock-'n-roll en dook fulltime in de jazz. Hij verhuisde in 1985 naar NYC en studeerde bij Leni Stern, volgde lessen bij John Abercrombie en Wayne Krantz en probeerde zoveel mogelijk te spelen en te jammen met mensen in de jazzwereld. Hij keerde terug naar Pennsylvania om een vastbetaalde muzikale baan aan te nemen en begon bruiloften, bar mitswa's en allerlei andere sociale banen te spelen in en rond de oostelijke PA, NJ en New York. Dit deed hij vele jaren.

Ook al is deze Peter Rogan een laatbloeir te noemen toch mag dit je niet weerhouden om te luisteren naar "Broken Down Love", een lekker luistered album met daarop 12 nummers met oms een nipoog naar de muziek van JJ Cale. Openen doet hij met de titeltrack en al vlug laat je jezelf meeslepen door de aantrekkelijk en meeslepende sound op dit album. Mooi is zonder meer het met funk geïnfiltreerde "Short Shifter Blues" en met dank aan de backing vox Jenny Littleton, Cindy Morgan en de McCrary Sisters Ann, Alfreda en Regina.

Met "All That's Left in The Blues" krijg je een prachtige ballad voorgeschoteld die je doet wegmijmeren van deze vreemde wereld waarin we leven, een nummer gedragen door de haarfijne gitaarrifjes en warme organ grooves van Phil Madeira. Even wat meer punch, al hoeft dat niet, met het rauwe Stones nummer "It's Only Rock 'n Roll". Voor "Don't Be Afraid Of The Rain" deed Peter Rogan beroep op een co-writing met Will Kimbrough en C. Harbach en wordt je terug meegezogen in de dromerige werled van prachtige Americana. Nog een zijsprongetje wordt er gemaakt met John Hiatt's "Thank You Girl" met de hulp van de slide van de hand van Will Kimbrough, de organ van Phil Madeiran de sterk performende McCrary Sisters en de rockende stem van Peter rogan, en met het afsluitende "I Wish" heeft hij er wat mij betreft een fan bij...


tracks:

01 Broken Down Love
02 Short Shifter Blues
03 Back To Natchez
04 All That's Left in The Blues
05 It's Only Rock 'n Roll
06 Dancing Naked
07 Butter Lane
08 My Kinda Strange
09 Don't Be Afraid Of The Rain
10 Ships a Burnin'
11 Thank You Girl
12 I Wish