© Rootsville.eu

Popa Chubby (US)
tiltle: Emotional Gangster
music: Blues
release date: march 18, 2022
label: Dixiefrog
info artist: Popa Chubby
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2022


Popa Chubby is zo een zwaargewicht in de blues dat al lang geen introductie meer hoeft. Vorig jaar kwam nog zijn vorige album "Tinfoil Hat" bij de platenboer te liggen, voor zover die nog bestaan. Van de 12 tracks zijn er 10 van de hand Ted Horowitz aka Popa Chubby.Voor Hoochie Coochie Man" gaan de credits uiteraard naar Willie Dixon, daar waar "Dust My Broom" van de hand van Elmore James is.


© Rootsville
 

Theodore Jospeh Horowitz aka Popa Chubby werd op 31 maart 1960 geboren in de 'bronx' NY city als zoon van een snoepwinkelier, en dat verklaart misschien wel het imposante figuur van deze toch nog steeds publiekstrekker op onze festivals. Hij begon te drummen op zijn 13de maar schakelde al vlug over naar gitaar. Zijn naam 'Chubby' verwijst natuurlijk ook naar zijn imposante figuur maar is ook onttrokken uit de verbasterdering van 'Pop-A-Chubby' en daar hoeven we geen kanttekening bij te maken :-).

Met deze "Emotional Gangster" komt Popa Chubby dan weerom eentje bij te voegen aan een al reeds lange rij. Op "New Way of Walking" en "Save The Best For Last" krijgen we harmonica grooves te horen van virtuoos Jason Ricci. De meeste andere instrumenten werden ingespeeld door Popa Chubby zelf. Opmerkelijk is dat "Why You Wanna Make War" na een Engelse versie ook een Franse versie heeft op deze "Emotional Ganster".

tracks:

01 Tonight I'm Gonna Be the Man
02 New Way of Walking
03 Equal Opportunity
04 Hoochie Coochie Man
05 Save The Best For Last
06 Why You Wanna Make War
07 Dust My Broom
08 I'm The Dog
09 Doing OK
10 Fly Away
11 Why You Wanna Make War (French version)
12 Master lp (CD only)