© Rootsville.eu

Rick Berthod (US)
tiltle: Tribute To Peter Green
music: Blues
release date: October 29, 2020
info artist: Rick Berthod
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2020


Rick Berthod is een in Nevada wonende bluesgitarist die zich in zijn jeugdige jaren liet inspireren door alles met power zoals Jimi Hendrix, Rory Gallagher of Jeff Beck. Op latere leeftijd leert hij Albert Collins kennen die hem dan de nodige richtlijnen komt bij te brengen. Nu ruim dertig jaar verder heeft hij acht albums op zijn naam staan, heeft hij uitgebreid getourd door Europe, Canada en de USA.

Zijn nieuwste album ‘Tribute To Peter Green’ is een eerbetoon aan 'die' Peter Green, die verder geen nadere introductie behoeft. Rick selecteerde tien nummers van Peter Green geselecteerd en nam deze op met met zijn backing band, bestaande uit Bonee Mac (bas), Brett Barnes (drums) en Billy Truitt en opgenomen bij Count’s Desert Moon Productions studio in Las Vegas.

Voor de fans van Peter Green zal deze tribute wel door de beugel kunnen was het niet omdat het gitaarspel wel dat van Peter Green komt te benaderen. Op 'Need Your Love So Bad' is zelfs de klankkleur er. 'Oh Well' wanneer dit door de speakers galmt is het altijd wel tijd om een feestje te bouwen, dus ook nu.

Nummers als 'Rattlesnake Shake' en 'Stop Messing Around' horen we nu nog steeds met regelmaat op de concerten daar waar dat prachtige 'Albatross' dan weer eentje is om je bij neer te vleien en gewoon te genieten. Afsluiten doet Rick Berthod hier op deze tribute met de shuffle 'Loved Another Woman'.

tracks:

1. If You Be My Baby
2. Black Magic Woman
3. Jumping At Shadows
4. Need Your Love So Bad
5. Oh Well
6. Rattlesnake Shake
7. Albatross
8. Stop Messing Around
9. Driftin’
10. Loved Another Woman