© Rootsville.eu

Rupert Wates (UK)
tiltle: For The People
music: Singer-songwriter - Folk
release date: april 15, 2022
label: Bite Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Rupert Wates

© Rootsville 2022


Rupert Wates werd geboren in Londen en studeerde aan de universiteit van Oxford. Hij is een fulltime songwriter sinds het einde van de jaren negentig, toen hij een publicatiecontract tekende met Eaton Music Limited. In Londen werkte hij met enkele van de beste artiesten in de stad. Wates verhuisde in 2001 naar Parijs, vormde zijn eigen kwartet en begon regelmatig live te spelen. In het najaar van 2006 kwam hij naar de VS. Hij is nu gevestigd in New York City en Colorado. Sinds zijn komst naar de VS heeft hij meer dan 40 songwriting- en uitvoeringsprijzen gewonnen.

Rupert Wates geeft gemiddeld 120 liveshows per jaar, voor een publiek van in totaal meer dan 3.500, in akoestische zalen in elke staat in Amerika, in Canada en in Europa. Soms treedt hij alleen op, soms met zijn trio of zijn kwartet. Hij geeft de voorkeur aan kleinere luisterruimtes waar het publiek dichtbij is en de nadruk op de muziek ligt. Hij werd zowel in 2013 als 2016 uitgeroepen tot Artiest van het Jaar door het internationale huisconcertnetwerk Concerts In Your Home (www.concertsinyourhome.com), en gedurende vijf jaar op rij is hij de meest geboekte artiest in hun database van enkele honderden artiesten . In 2018 was Wates finalist in het Kerrville New Folk Song Contest en een opkomende artiest op Falconridge Folk Festival.

Op 15 april komt zijn nieuwste album "For The Peolple" uit en alweer wordt je meegezogen door de storytelling van Rupert Wates door 10 nieuwe originals. Het album is een liefdeslied voor de mensheid. Het is ook een terugkeer naar zijn roots in Engelse folk. De meeste nummers zijn losjes gebaseerd op oud Engels volksverhalen, die de laatste paar verhalen vertellen van gewone mensen eeuwen. Hier zijn soldaten aan de vooravond van de oorlog; matrozen op smokkel schip; gedupeerde minnaars. De begeleiding is eenvoudig, en de line-up is schaars. Hij hoopt dat het zowel oud als hedendaags klinkt, of anders woorden als volksmuziek - die kan worden gedefinieerd als muziek van het volk, door het volk, voor het volk

tracks:

1. For the People (3:42)
2. To the Sea (2:46)
3. Medley: All Fair Ladies / Spanish Galleon (4:39)
4. The North Road (3:05)
5. Oh Captain (2:43) 6. Ullswater Cove (3:22)
7. Thirty Thousand Guineas (A Smuggler’s Tale) (3:05)
8. World War One Medley: A Florin to the Beam / Hills of Blue Heather (The Nightingale’s Song)
9. Justified (3:04)
10. The Dance of Joy (3:03