© Rootsville.eu

Scott Ramminger (US)
tiltle: Live at 3rd & Lindsley Nashville
music: Blues
release date: february 04, 2022
label: Arbor Lane Music
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Scott Ramminger


© Rootsville 2022


De blues van Scott Ramminger is altijd wel om naar uit te kijken, mede natuurlijk door de heerlijke sax grooves die deze saxofonist altijd wel uit zijn tenor-sax weet te toveren. In 2017 kwam Scott richting Nashville te verhuisen waar hij een vaste gast is in de clubs met zijn band "The Tempory Condition". Ook in Nashville is het hard voor de muzikanten en zo kwam misschien ook deze "Live at 3rd & Lindsley Nashhville" uit. Een live album waardoor je ook het echte blues gevoel weet te ervaren.

Opener is "Thinking About You", eentje dat je ook op zijn in 2019 uitgebrachte album "Rise Up". Een "live" optreden is altijd ook wel een "best of" te noemen en zo krijgen we de sax in action op "Someone New To Disappoint" welk je ook kan terug vinden op "Do What Your Heart Says To" uit 2017 toen met aan zijn zijde Francine Reed.

Voor de echte saxliefhebbers verwijzen we je ook graag door naar zijn openlijke liefdesverklaring op "Daisy". Een prachtige en wel meer dan 7 minuten durende ballad krijg je op "Lemonade Blues", of hoe het altijd geen whiskey of bier moet zijn om een goede song te maken. Een floorfiller mag je ongetwijfeld "I Really Love Your Smile". Scott's klagende vocals brengt je al vlug bij een andere blues muzikant.

"It's Hard To Be Me" is een shuffle waarbij blues liefhebbers altijd wel vrolijk van worden en afsluitende volgt er nog het met rock 'n roll gevulde "This Town's Seen The Last of Me". Alsof het de bedoeling is om dit album net voor Valentijn uit te brengen krijg je met "Come Valentine's Day" nog een bonus track als toetje...jazzy en mooi.


tracks:

01. Thinking About You (5:15) 
02. Living Too Fast (5:05) 
03. Someone New To Disappoint (4:51) 
04. Daisy (4:05)
05. Lemonade Blues (7:03)
06. Walk A Little Straighter (5:06) 
07. I Really Love Your Smile (4:42) 
08. More Than One Flavor (4:46) 
09. It's Hard To Be Me (4:04) 
10. This Town's Seen The Last of Me (4:25) 

11. Come Valentine's Day (Bonus Studio Track) (4:41)