© Rootsville.eu

Shaggy Dogs (F)
tiltle: Sorry For The Delay (EP)
music: Fiesta Blues 'n Roll
release: 2022
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Shaggy Dogs

© Rootsville 2022


Shaggy Dogs is een kwintet van feestelijke pub rock en rhythm'n'blues, uit de regio Parijs en sterk geïnspireerd door Dr. Feelgood, die geen introductie behoeft! Al meer dan 20 jaar zijn ze galvaniserend, glad haar en altijd gekleed tot in de puntjes, de podia van Frankrijk, Europa, Canada en zelfs Japan met hun meedogenloze groove en hun aanstekelijke energie. Na 7 albums (waaronder de laatste "All Inclusive", uitgebracht in 2018), zijn ze hier terug, bijna verontschuldigend dat ze ons hebben laten wachten, met een nieuwe EP "Sorry For The Delay!". 5 titels geschreven door Laurent Bourdier, opgenomen door Shaggy Dogs en geproduceerd door Sam Miller (Temperance Movement, Alberta Cross, Vant...).

Droog en nerveus, strak als een string, deze rots raakt tot aan de uppercut. Het rinkelt in de eerste ronde. De Guinness-toverdrank is de enige die herstelt na zo'n dieet. En dat al meer dan 15 jaar! Zelfs de Japanners bezweken voor de charme met een minitour door het land van de rijzende zon in het voorjaar van 2009. We moesten wachten tot 2011 om te luisteren naar het vierde opus van de Parijzenaars, geproduceerd door Al Cott (Joe Strummer, Johnny Thunders). De charme werkt nog steeds en de komst van een nieuwe drummer (Guillermo) verandert niets aan dit bewijs. Het plezier is zo groot dat ze het in 2013 opnieuw doen met "Renegade party". Nu na 'All Inclusive' is er de EP met de toepasselijke titel 'Sorry For The Delay'.

In pure pub rock stijl openen ze deze EP met het door rock 'n roll geïnspireerde 'Johnny'. 'Live' zijn deze 'Shaggy Dogs' echte party nummers. Met een mix van scherpe gitaar rifjes en de op rock 'n roll gedreven toetsen krijgen we met 'Sweet Baby Home' toch een ietwat rustiger nummer alvorens de hel terug losbarst op 'Carpe Diem'. Boogie is de drijfveer op het afsluitende 'Take Your Time' en dus reden genoeg om ze eens 'live' aan het werk te zien als ze in de buurt zijn.

tracks:

Johnny
Sweet Baby Home
Carpe Diem
The Ones Who Know It All
Take Your Time